В ужгородській лікарні після лікування лише чотирьох пацієнтів з дифтерією закінчилась сироватка

В ужгородській лікарні після лікування лише чотирьох пацієнтів з дифтерією закінчилась сироватка

Нагальної потреби у введені сироватки іншим пацієнтам поки немає.

Сироватки, яку мають колоти хворим на дифтерію, в Ужгороді досі нема. Учора там використали останні 8 ампул, йдеться в ТСН.12.00.

У лікарні залишаються 15 людей, у яких висіяли збудник - усі студенти Ужгородського національного університету. Усі вони- громадяни Індії. Де саме заразилися на дифтерію, вдома або вже в Україні, достеменно невідомо. Нині на карантин відправили один факультет.

Лікарі запевняють, що їхній стан задовільний, перебіг недуги легкий. Ситуація із протидефтирійною сироваткою, яку мають ввести хворим, аби полегшити перебіг хвороби, поки не вирішена. Вісім ампул, які були в області, вчора ввели чотирьом студентам, по 2 ампули кожному.

Інші госпіталізовані поки що не потребують введення сироватки, але така потреба може виникнути щомиті, а запасів більше нема. Представник обласного управління охорони здоров’я зараз у МОЗі намагається вирішити цю проблему. Також сироватку ужгородські медики просять в інших областях.

На відміну від сироватки, якою рятують хворих на дифтерію, і якої нині немає в Ужгороді, профілактичних вакцин в області достатньо. І поки це єдиний надійний засіб попередити хворобу, нагадують медики. Тож усім, хто ще не зробив щеплення, радять не зволікати. Підозрюють: хвороба буде поширюватись.

У ці хвилини в міській раді Ужгорода починається нарада з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Там будуть вирішувати чи запроваджувати якісь додаткові карантинні заходи через спалах дифтерії.

В Ужгороді немає сироватки, яку мають колоти хворим на дифтерію

В Ужгороді немає сироватки, яку мають колоти хворим на дифтерію

Повʼязані теми:

Наступна публікація