В'язень пройшов непоміченим крізь п'ять замкнених дверей і охоронців

В'язень пройшов непоміченим крізь п'ять замкнених дверей і охоронців

В'язень ніби розчинився у повітрі / Фото: 2+2

Арештант слідчого ізолятору на Донеччині одного ранку буквально розчинився у повітрі.

На Донеччині з Мар'їнського слідчого ізолятора за дивних обставин втік арештант, йдеться у сюжеті "Новин 2+2".

Щоб із ізолятора тимчасового тримання опинитися на волі, треба було пройти через щонайменше п'ятеро дверей під замками, з сигналізацією та охороною.

Але 27-річний рецидивіст зробив це і навіть нікого з охоронців не розбудив. Утік арештант на світанку - з 4 до 6 ранку, коли сон вартових найсолодший.

Правоохоронці виправдовуються - не спрацювала жодна сигналізація. Втім, припускають, що затриманий накивав п'ятами не через двері.

"Розглядається версія про втечу через дах прогулянкового двору шляхом відсунення шиферу і минаючи колючий дріт - рогозу, якимось чином", - каже прес-офіцер Мар'їнського райвідділку міліції Павло Готовщиков.

На Донеччині в'язень таємничо зник із слідчого ізолятора

На Донеччині в'язень таємничо зник із слідчого ізолятора

Арештантів охороняють уночі щонайменше двоє правоохоронців - вартовий та черговий. Обидва каються - у вирішальний момент, певно, таки задрімали. Зате не спить прокуратура та служба внутрішньої безпеки міліції.

"Проводиться перевірка щодо можливої службової недбалості працівників ізолятора тимчасового тримання Мар'їнського районного відділу. Якщо буде встановлена провина працівників ізолятора, їм загрожує карна відповідальність", - зазначив прокурор Мар'їнської міжрайонної прокуратури Олександр Комісарук.

Втікача Станіслава Фоміна вже судили за крадіжки, виготовлення наркотиків та бешкети. Цього разу його затримали за розбійний напад.

Міліція Мар'їнки розшукує втікача тепер усім райвідділком. Розтиражували фотографії і навіть дали журналістам, щоб допомогли його знайти.

Раніше в одній із французьких в'язниць засуджений підірвав стіну своєї камери. Втеча відбулася досить швидко, так що засудженого не встигли зупинити. При цьому він з собою прихопив ще 5 заручників. Коли втікач вибрався за територію в'язниці, то відпустив чотирьох із них, а одного посадив у машину і поїхав геть.

Світлана Федчун, "Новини 2+2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація