В Южноукраїнську понад 40 тисяч мешканців залишилися без води

В Южноукраїнську понад 40 тисяч мешканців залишилися без води

Фото: УНІАН

Водопостачання зникло через аварію на електромережі.

Місто Южноукраїнськ з населенням у понад 40 тисяч, що в Миколаївській області, залишилося без води через аварію на електромережі.

Про це повідомила пресслужба Южно-Українського енергокомплексу.

"Через аварію на високовольтній лінії 35 кВ, що обслуговує дільницю водозабезпечення (водоочисні споруди) ВП ЮУАЕС, припинено водопостачання міста Южноукраїнськ", - йдеться у повідомленні.

Аварія сталася в районі залізничного вокзалу у ніч проти 9 лютого. Зазначається, що через погодні умови обмерз та обірвався вантажозахисний трос. У результаті цього пошкоджено дві високовольтні лінії 35 кВ.  Саме через це сталося відімкнення від електропостачання водоочисних споруд АЕС та припинення подачі води до міста.

Інцидент не вплинув на роботу цієї АЕС, наголосили у пресслужбі енергокомплексу. Відновити водопостачання міста планують до 16:00 9 лютого.

Як повідомлялося раніше, мешканці міст Енергодар та Дніпрорудне увечері 3 лютого залишилися без електропостачання та води через аварію на Запорізькій ТЕС. У компанії ДТЕК, якій належить ТЕС, повідомили: аварійний захист спрацював через закорочення на одній із підстанцій. Ближче до півночі електро- та водопостачання відновили. 

Аварія на Запорізькій ТЕС не вплинула на екологічну ситуацію

Аварія на Запорізькій ТЕС не вплинула на екологічну ситуацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація