В Запорізькій області свині перерили місцеве кладовище: жителі поскаржились на власника

В Запорізькій області свині перерили місцеве кладовище: жителі поскаржились на власника

Власник тварин, за словами місцевих, залякав їх.

В Запорізькій області льохи перерили місцеве кладовище. Розрили могили, поїли всі квіти та фактично переорали усю територію. Виявилось – усі кабани – свійські. А господар навмисно випускає їх на волю, аби не годувати. 

Про це йдеться у випуску ТСН. 19:30.

Місцевий цвинтар в Шелюгах свиняча родина спотворила за якусь годину. Не залишили жодної квітки, земля тут переорана наче після тракторного плугу. 

Видрали усе: всі тюльпани, усе з могилок повидирали. Наразі територію цвинтаря частково упорядкували. Люди кажуть – отут, де заволочене – усе було розрите нанівець. Як, скажімо, на цій ділянці цвинтаря, де за могилами вже ніхто не доглядає. Тут все залишилось, як було після свиней.

На кладовищі виводок свиней розгулявся уперше. Раніше льохи псували посіви. Жителі показали нам знищені городи. Місцева мешканка Ніна Григорівна згадує, що торік лишилася і без картоплі, і без кукурудзи. Свиняче стадо у кількадесят голів вільно потрапило до неї, бо грошей на паркан стара не має. 

"Вони ж на город приходять, зранку вийшла – все перегризане, все перерите! Нема нічого на городі. Качани всі вилежані, всі!", - каже Ніна. Зараз жінка вже боїться сіяти городину – каже, все одно свині потопчуть, з'їдять.

Жителі кажуть – свиней вже з десяток років тримає їхній сусід, який живе на околиці села. І випускає виводок навмисно, аби не годувати. Старий староста на звернення селян ніяк не реагував. А власник свиней так залякав односельців, що вони боялись йти до поліції.

Застати чоловіка вдома нам не вдалося. Ворота зачинені, на телефонні дзвінки не відповідає. Худоба нарешті закрита у свинарнику. Після набігу льох на цвинтар в ситуацію втрутився новообраний керівник громади. Про подробиці новий староста не розповідає, але каже – обійшлися навіть без правоохоронців.

"Я гарантую – більше ні свиней, ні ніяких хазяїв свиней ніхто ніколи боятися не буде. Цього повторного інциденту не буде! Це я вам гарантую сто процентів!", - розповів староста Алік Шуляков.

Поруч із селом діє лікарня та будинок для людей похилого віку. Тож у сільській громаді натякають: якщо свині здійснять ще хоча б один набіг на городи та кладовище - свининою обидві установи будуть забезпечені надовго. 

Новини України: у Запорізькій області свині розрили могили та поїли квіти

Новини України: у Запорізькій області свині розрили могили та поїли квіти

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація