Вакцину від коронавірусу, яка прибула до Києва, вже сьогодні планують доправити до семи областей

Вакцину від коронавірусу, яка прибула до Києва, вже сьогодні планують доправити до семи областей

Ця вакцина рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстренного використання.

Перша партія вакцини від коронавірусу прибула в Україну. Вакцина називається Covishield - в перекладі "Щит від Covid". Препарат є розробкою Оксфордського університету та британо-шведського концерну Астра-Зенека, але вготовляють її на індійському підприємстві. До Києва прибуло 500 тисяч доз.

Про це йдеться в ТСН.12.00

Вантажний літак з вакциною, приземлився в Борисполі, зараз почалося розмитнення. Сироватки перевантажують на склади підприємства «Укрмедпосч».

«Ковішилд» виробляють на індійському заводі Серум Інституту. Ця вакцина рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстренного використання.

Голова офісу ВООЗ в Україні підтвердив ТСН, що схвалені вакцини компанії Астра-Зенека, які зроблені і на європейських заводах і на підприємствах в Південній Кореї та в Індії.

Також сьогодні стало відомо, що «Ковішилд» зареєстрували в Україні. Це означає, що її офіційно можна використовувати в Україні і починати вакцинальну кампанію.

Головний санітарний лікар повідомляв, якщо літак сяде в Борисполі в першій половині дня, вакцини одразу поїдуть в регіони. Мова йде про 7 областей, які першими прийматимуть вакцину - це Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м. Київ. Ця вакцина не потребу спеціального температурного режиму. Її можна транспортувати і зберігати при температурі +2-8 градусів.

Нагадаємо, що ще 12 мільйонів доз «Ковішилду» має надійти з Індії - це вакцини куплені державним коштом.

Новини України: перша партія вакцини "Covishield" прибула до Києва

Новини України: перша партія вакцини "Covishield" прибула до Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація