ВАКС подовжив цілодобовий домашній арешт колишньому заступнику міністра

ВАКС подовжив цілодобовий домашній арешт колишньому заступнику міністра

Фото: УНІАН

Гримкача підозрюють у тому, що він отримав великий хабар.

13 лютого Вищий антикорупційний суд подовжив дію запобіжного заходу ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Таким чином слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора. Гримчак повинен перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 13 квітня 2020 року, також до цієї дати подовжено дію обов’язків.

Дії ексзаступника міністра кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

#ВАКС продовжив дію запобіжного заходу ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо...

Опубліковано Вищий антикорупційний суд Четвер, 13 лютого 2020 р.

Нагадаємо, увечері 14 серпня співробітники СБУ та НАБУзатримали на частині хабаря в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабаря за вплив на суд та Мінкультури. Загальна сума хабаря мала бути 1,1 млн доларів.

Крім того, у ЗМІ з'явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито "помічником". У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає. Затриманим виявився шурин Гримчака Ігор Овдієнко.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість пів мільйона доларів "були календарики".

Суд пристав на бік обвинувачення та ухвалив заарештувати Гримчака строком на 60 днів. Разом із тим йому призначено меншу заставу, ніж хотіла прокуратура – 6 млн грн замість 12,5 млн грн. У разі її внесення, Гримчак буде зобов'язаний носити електронний браслет, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, з’являтися на всі слідчі дії та утриматися від спілкування зі свідками у справі. Сам підозрюваний заперечував можливість утечі та наполягав, що не володіє значними статками для сплати застави.

Деснянський суд Чернігова також обрав запобіжний захід Ігорю Овдієнку, шурину ГримчакаСуд заарештував Овдієнка на два місяці з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн (прокурори прохали 12,5 млн грн).

Кілька днів тому суддя ВАКС зменшив утричі розмір застави Гримчаку - від 5 млн 999 тис. 283 грн до 1 млн 999 тис. 761 грн.

Детальніше про те, як і за що затримали Юрія Гримчака, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Фото: НАБУ
Фото: НАБУ

Підозру у шахрайстві вручили Юрію Гримчаку та його родичу, який видавав себе за помічника

Підозру у шахрайстві вручили Юрію Гримчаку та його родичу, який видавав себе за помічника

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація