ВАКС відмовився обирати запобіжний захід колишньому представнику президента в Криму Бабіну

ВАКС відмовився обирати запобіжний захід колишньому представнику президента в Криму Бабіну

Фото: УНІАН

Мотиви рішення суду будуть оприлюднені 29 січня.

Вищий антикорупційний суд відмовився обирати запобіжний захід колишньому представнику президента в Криму та урядовому уповноваженому у справах ЄСПЛ Борису Бабіну.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС на своїй сторінці у Facebook.

"Учора, 24 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому Урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини. З мотивами суду можна буде ознайомитися після проголошення повного тексту ухвали, яке відбудеться 29 січня о 17:30", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що спочатку прокурори просили про тримання під вартою Бабіна, а потім після допиту змінили клопотання на нічний домашній арешт.

#ВАКС відмовив у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому Урядовому уповноваженому у справах...

Опубліковано Вищий антикорупційний суд Субота, 25 січня 2020 р.

Нагадаємо, 22 січня НАБУ повідомило шістьом особам про підозру у заволодінні та легалізації понад 54 млн грн з держбюджету у справі ТОВ "Золотий Мандарин Ойл". Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію, не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин. Так, у вересні 2013 року представник ТОВ "Золотой Мандарин Ойл", підконтрольного колишньому нардепу, за вказівкою останнього підготував та надіслав до ЄСПЛ заяву про стягнення з держбюджету України 54,179 млн грн як невиплаченої заборгованості з боку ПАТ "Київенерго" перед підприємством щодо зберігання мазуту, яке нібито з 2009 року органами виконавчої служби не виконувалося.

У рамках цієї справи було оголошено підозри колишньому урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини (Борису Бабіну); колишньому першому заступнику міністра юстиції (повідомлено про підозру в порядку  ст. 135, ст. 278 КПК України) (Наталі Севостьяновій); бенефіціару приватної компанії (екснардепу Георгію Логвинському); трьом особам, наближеним до колишнього народного депутата України.

НАБУ та САП просять президента ветувати ухвалений закон про скасування депутатської недоторканності

НАБУ та САП просять президента ветувати ухвалений закон про скасування депутатської недоторканності

Повʼязані теми:

Наступна публікація