Вантажівка на даху будинку в Харкові: господарі не уявляють, де брати гроші на ремонт

Вантажівка на даху будинку в Харкові: господарі не уявляють, де брати гроші на ремонт

Фото: Facebook/Слава Мавричев

Гроші від винуватців аварії можна буде стягнути тільки через суд.

У Харкові вантажівка вписалася в поворот і заїхала на хату. В будинку вщент зруйновані покрівля та кілька стін, а перекриття гаража завалили машину господарів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Власники будинку були в цей час у батьків по сусідству. Кажуть, звук аварії їх налякав. "У залі аж стіни задрижали. Вискакую, дивлюся – машина стоїть у нас на даху", - розповіла Ніна Жукова. "Кухні просто немає. Якби там не доведи Боже хтось би виходив поставити чайник… У залі те саме. З кухні в зал уся стінка вивалена. Під стінкою ліжко – якби там хтось відпочивав… Час такий, пів на дев'яту, могли і відпочивати. Це просто диво, що так", - коментує відсутність жертв невістка господарки Юлія Жукова.

У Харкові вантажівка не вписалася в поворот і заїхала на будинок

У Харкові вантажівка не вписалася в поворот і заїхала на будинок

26-річний водій на камеру пояснювати нічого не захотів. Замість нього говорять правоохоронці. "Під час руху водій намагався зупинити транспортний засіб, але у нього відмовила гальмівна система. Водій на місці перебував у шоковому стані. Більш детальних коментарів на той час він дати не зміг", - розповів інспектор патрульної поліції Андрій Сікаленко.

6-тонну вантажівку знімали з даху підйомним краном. При цьому колесами зачепили газову трубу, яку довелося зрізати. Тож родина залишилася ще й без газу. "В аварійному стані система газопостачання, пошкоджений і димохід, і все на світі. Тільки після відновлення можливий пуск газу", - попередив представник "Харківміськгазу" Самвел Нубарян.

Грошей на ремонт у родини немає. Ніна Жукова каже, що збитки навіть страшно підраховувати, а невдовзі почнуться холоди. "За які гроші будемо ремонтувати? Говоримо: давайте по-хорошому, ви нам заплатите, ми зробимо ремонт – і все. Ні, вони не хочуть, тільки через суд. А суд три місяці. Так що ж у нас, три місяці буде відкрито все", - переживає вона.

За адмінпротоколом, який склали поліцейські, водію загрожує штраф чи позбавлення водійських прав. За словами очевидців, у момент скоєння ДТП керманич вантажівки був тверезий. Із машини він начебто вистрибнув, коли зрозумів, що вона не реагує на натискання педалі гальм.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація