Зґвалтування у Кагарлику: колега підозрюваних поліцейських розповів, якими вони були на службі

Зґвалтування у Кагарлику: колега підозрюваних поліцейських розповів, якими вони були на службі

Фото: Ievgenii Melnychenko/Facebook

Усіх поліцейських, які були в ніч здійснення злочину у відділенні поліції, звільнили.

Підозрювані у катуваннях і зґвалтуванні дівчини у відділку поліції Кагарлика правоохоронці "трималися осторонь інших колег".

Про це захиснику потерпілої дівчини Євгену Мельниченку розповів співробітник Кагарлицького відділення поліції, про що адвокат написав на своїй сторінці у Facebook.

"Один черговий вийшов до мене перевірити, що це за машина стоїть хвилин п'ять біля зачиненого відділку, інший перебував в приміщенні. Колишній міліціонер, а тепер поліцейський, який 19 років віддав роботі саме в цьому відділку, в день жаху 23-24 травня був у відпустці. Говорить, що підозрювані трималися осторонь інших, були не місцеві, "варилися собі самі окремо". Впевнений, що винні повинні бути покарані... Відділення поліції в Кагарлику перетворилося в місце заслання для сумнівних поліцейських, якими "розбавляли" місцевих. Каже, що ніколи б не вчинив такого і в шоці від скоєного "колегами", - написав Мельниченко.

Пост про честь. Кагарлицьке відділення поліції сьогодні. Один черговий вийшов до мене перевірити, що це за машина...

Опубліковано Ievgenii Melnychenko Середа, 3 червня 2020 р.

Раніше повідомлялося, що 25 травня керівництво Кагарлицьким відділенням поліції після усунення керівників підрозділу через встановлення факту причетності двох правоохоронців до побиття та зґвалтування дівчини, доручено працівникам обласного главку. Це співробітники управління карного розшуку, слідчого управління та управління превентивної діяльності на чолі із помічником начальника ГУНП Дмитром Литвином, який виконуватиме обов’язки начальника місцевої поліції. Їхнє завдання – організація роботи та забезпечення належної правоохоронної діяльності в регіоні.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  • У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  • 26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Реакція на зґвалтування у Кагарлику: ООН порадила Україні змінити культуру поліції

Реакція на зґвалтування у Кагарлику: ООН порадила Україні змінити культуру поліції

Повʼязані теми:

Наступна публікація