Важкі поранення ніг і ампутація пальців руки. У ВМС розповіли про травми полонених Росією моряків

Важкі поранення ніг і ампутація пальців руки. У ВМС розповіли про травми полонених Росією моряків

Фото: Reuters

Наразі Росія не підтверджує інформацію про ушкодження українців.

В українських моряків, яких Росія захопила у Керченській протоці та незаконно позбавила волі, важкі поранення ніг і ампутація пальців кисті.

Про це повідомила радник командувача ВМС Вікторія Христенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Троє моряків перебувають у "Матроській тиші". Ні відео, ні підтвердження характеру поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, що нібито поранених відвідала омбудсмен Москви. В одного з хлопців важке поранення ніг, те, що він пересувається з милицями - ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі", - заявила вона, зазначивши, що отримала цю інформацію від волонтерів, які допомагали морякам під час утримання в СІЗО Сімферополя.

Українські дипломати відвідали трьох полонених моряків у московському СІЗО

Українські дипломати відвідали трьох полонених моряків у московському СІЗО

За словами Христенко, ще один моряк має травматичну ампутацію пальців кисті.

Окремо радник командувача ВМС закликала писати листи полоненим, зазначивши, що листи мають бути російською мовою, без української символіки і не торкатися політичних тем, інакше їх не пропустить тюремна цензура.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація