Вбивча горілка дісталася Дніпропетровщини: кількість жертв сурогату зросла

Вбивча горілка дісталася Дніпропетровщини: кількість жертв сурогату зросла

Фото: pixabay.com

Продавці смертоносного алкоголю затримані.

На Дніпропетровщині через отруєння алкоголем загинула людина, ще семеро госпіталізовані.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

"6 жовтня 2016 року до лікарні села Катьощине з діагнозом отруєння сурогатним алкоголем звернувся громадянин, який через декілька годин під час реанімаційних заходів помер", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, того ж дня зі схожим діагнозом до лікарні потрапили ще семеро односельчан потерпілого.

Як з'ясувалося, усі постраждалі від отруєння купили алкоголь у місцевого мешканця, який своєю чергою придбав його у Запоріжжі для подальшої незаконної реалізації.

Наразі обидва продавці сурогатного алкоголю затримані, їм повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні продовжує зростати кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем. За даними Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, станом на 7 жовтня у Харківській, Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях підтверджено 53 летальних випадки внаслідок вживання підробленої горілки.

Організатора виробництва фальсифікованого алкоголю та його спільників затримали минулого тижня. Вони тоннами виробляли спиртні напої, використовуючи завезений із Росії технічний спирт. Головному підозрюваному обрали запобіжний захід таємно, не розкриваючи його особи, аби не нашкодити слідству виявляти спільників злочинця.

Відрізнити смертельну горілку на око чи смак неможливо, тому найголовніше - правильно діяти в разі появи симптомів отруєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація