Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд не братиме до уваги половину зібраних доказів

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд не братиме до уваги половину зібраних доказів

Фото: Партія "Голос"

На засідання нікого зі сторонніх не допускали.

22 липня у Переяславі суд по суті розглядав справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося більше року тому, коли п'яні поліцейські вирішили розважитися й постріляти в бляшанки, поціливши у дитину, яка гуляла поряд на вулиці. Через кілька днів хлопчик помер у лікарні у Києві.

Як повідомила ТСН.ua присутня разом з колегами на засіданні народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун, велику частину доказів суд не бере до уваги через низку процесуальних помилок.

"Наразі відбувається судове засідання вже по суті справи, поки що розглядають допустимість доказів, які були зібрані у процесі слідства. З того, що я побачила за перші дві години, це те, що сторона обвинувачення надала докази у справі і половину з них сторона захисту підозрюваних оскаржує. У цих доказах є низка процесуальних помилок різного роду. Наприклад, зібрані біологічні зразки одного підозрюваного, а дата народження вказана іншого. Протоколи про проведення слідчих експериментів наполовину не заповнені, тому суд не може брати до уваги такі протоколи з вільними строками. Помилок дуже багато", - розповіла Інна Совсун.

Фото: Партія "Голос"

Вона додала, що адвокати та юристи, з якими вона консультувалася, говорять, що оскарження доказів з боку підозрюваних є легітимними і суд дійсно не візьме до уваги докази, які оформлені з помилками. "Ми консультувалися з юристами і адвокатами і вони говорять, що частина закидів зі сторони підозрюваних є легітимними, бо є процесуальні помилки у тому, як були зібрані і оформлення докази. І це дійсно дає підстави суду не брати до уваги велику частину таких доказів, які неправильно оформлені. Це є свідченням або халатності з боку ДБР, яке проводило слідство, або свідомі дії, щоб неможливо було довести у суді", - наголосила народна депутатка.

Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням

Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням

Інна Совсун також зазначила, що питання з цього приводу є і до прокурора, і до адвокатів постраждалої сторони, які вивчали матеріали справи і докази.

"Є питання також і до прокурора, який мав перевірити, у якому стані докази. Прокурор, відверто, дуже мляво відповідає на звернення суду. Питання до адвокатів потерпілих також виникають, бо вони ж теж переглядали матеріали справи і не висловлювали заперечень і не наполягали на тому, щоб інакше були проведені слідчі дії", - заявила народна обраниця.

ТСН.ua звернувся також за коментарями до прокуратури Київської області, однак відповіді до публікації матеріалу ми отримали. 

Нагадаємо:

Слідчі зробили гучну заяву у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Слідчі зробили гучну заяву у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Повʼязані теми:

Наступна публікація