Вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі: прокурори оголосили підозру неповнолітньому

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі: прокурори оголосили підозру неповнолітньому

Фото: УНІАН

Він також стріляв у місцевості, де було вбито дитину.

Прокуратура Київської області оголосила підозру 16-річному неповнолітньому у справі щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

"Сьогодні, 18 липня, прокуратурою Київської області погоджено ще одне повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї) 16-річному неповнолітньому, який також перебував на місці вчинення злочину з іншими підозрюваними та здійснював постріли", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори клопотатимуть про обрання неповнолітньому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.

Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення. Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту "Радіо Свобода" для "Сніданку з 1+1" заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

У Переяславі-Хмельницькому поховали 5-річного Кирила, чиє життя обірвала куля в голову

У Переяславі-Хмельницькому поховали 5-річного Кирила, чиє життя обірвала куля в голову

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація