"Вбивство" Бабченка: список потенційних жертв збільшився до 60 - "кілер" Цимбалюк

"Вбивство" Бабченка: список потенційних жертв збільшився до 60 - "кілер" Цимбалюк

Фото: Олексій Цимбалюк / Facebook

Наступними мали померти активіст Євромайдану і колишній ФСБівець.

Підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 цілей в Україні, які мали бути ліквідовані.

Про це в інтерв'ю ВВС Україна розповів "кілер" Олексій Цимбалюк.

Він розповів, що під час першої зустрічі Герман казав про список із 30 осіб і наголошував на тому, що вони мають бути ліквідовані до осені. Згодом кількість цілей збільшилася вдвічі.

"Ми зустрілися на парковці одного з торгових центрів. Я сів у його автомобіль. Ми поїхали, на ходу розмовляли. Розмова стосувалася списку майбутніх жертв. Імена не називалися, але список, з його слів, на той час виріс з 30 до 60 цілей. Для мене це, якщо чесно, звучало як розмова якогось маніяка", - розповів він.

Цимбалюк зазначив, що не бачив всього списку, йому було відомо лише про дві наступні жертви. За його словами, після Бабченка мали вбити активіста одеського Євромайдану Тодора Пановського і колишнього ФСБівця Іллю Богданова.

"Під час однієї з наших зустрічей він показав мені їхні фотографії і сказав: ці наступні. Чергу - хто перший, а хто другий, - я міг визначати сам", - розповів Цимбалюк.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах  на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман - виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю

31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ перебувають у списку потенційних жертв Кремля. Так, рано чи пізно їх мали усунути. Дехто зі списку вже ходив на допит до СБУ. 

"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка дружать вже багато років

"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка дружать вже багато років

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація