Вбивство дитини в Переяславі. Родина хлопчика звернулася до Зеленського

Вбивство дитини в Переяславі. Родина хлопчика звернулася до Зеленського

Фото: УНІАН

За словами адвоката, ДБР ігнорує 15 клопотань про проведення тих чи інших слідчих дій.

Бабуся хлопчика Кирилка Тлявова Олександра заявила, що ДБР ігнорує її запити щодо затриманих. Родина вважає, що у справі мають бути притягнуті більше людей.

Про це вона заявила 26 червня під час пресконференції, передає Громадське.

"У мене неоднозначне ставлення до розслідування. Я їм постійно дзвоню, але ніякої реакції на мої дзвінки, щоб мене прийняли в ДБР. Вони посилаються, що я їм заважаю", - розповіла вона.

Тлявова додала, що одного разу їй вдалося потрапити туди. Тоді, за її словами, слідчий запитав: "А вам буде легше, щоб вони усі четверо сиділи?".

"ДБР на мої звернення не реагує. Вони мене за плечі відганяють, щоб я не була присутня за жодного експерименту", — заявила вона.

Окрім цього, адвокат родини Андрій Левковець повідомив, що ДБР ігнорує 15 клопотань про проведення тих чи інших слідчих дій про повідомлення підозри та допитів.

"Ми звертаємось до президента України з проханням і вимогою забезпечити дотримання Конституційних прав сім’ї Тлявових щодо справедливого суду та розслідування. Ми не просимо президента тиснути на правоохоронні органи, проте ми просимо забезпечити належне функціонування системи", — заявив адвокат.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.

Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту "Радіо Свобода" для "Сніданку з 1+1" заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

У Переяславі-Хмельницькому поховали 5-річного Кирила, чиє життя обірвала куля в голову

У Переяславі-Хмельницькому поховали 5-річного Кирила, чиє життя обірвала куля в голову

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація