Вбивство, допомога терористам та Держдума РФ: які відкриття чекали на виборців за прізвищами у бюлетенях

Вбивство, допомога терористам та Держдума РФ: які відкриття чекали на виборців за прізвищами у бюлетенях

Фото: УНІАН

Біографії кандидатів подекуди нагадували справжній детектив.

Під час місцевих виборів, які відбулися у неділю, 25 жовтня, українці обирали кандидатів за відкритими списками, тож претендентам на мерське крісло, депутатський мандат чи голову ОТГ неможливо було "заховатися" за назвами партій.

Водночас біографії кандидатів подекуди нагадували справжній детектив: "ТСН Тиждень" зібрав найбільш яскраві приклади.

Ось, за прізвищем "Лозінський" вам одразу з'явиться скандал: екснардеп був засуджений за цинічний розстріл селянина на Кіровоградщині, який нібито заважав полюванню політика.

Тепер Лозинський, який мав би залишатися у в'язниці до 2025 року, є кандидатом на посаду голови територіальної громади. І він не просто на волі: український суд скоротив йому відсидку, а ще - очистив перед суспільством, зокрема погасив судимість. І таке диво не лише з ним.

Неля Штепа, ексчленкиня "Партії Регіонів" та ексголова Слов'янська, яка на лаві підсудних чекала довічного ув'язнення за обвинувачення у здачі міста терористам і співпраці з ними, хоче знову очолити місцеву владу.

Попри відкриту кримінальну справу щодо допомоги терористам та ув'язнення, для нашого правосуддя Штепа "чиста як сльоза". Вироку немає, а розгляд так затягли, що тепер Україна має виплатити їй 2 600 євро моральної компенсації і 1 000 євро відшкодування судових витрат.

А ось у столиці заговорили про російський паспорт в одного з кандидатів на посаду мера Києва - Андрія Пальчевського, який колись балотувався у Держдуму Росії від партії "Любителів Пива". І його досі любить російське телебачення

Окрім того, його мали б любити російські спецслужби: дідусь - комісар, батько - офіцер ГРУ, та й сам Андрій Пальчевський вчився в спецвузі Міноборони й служив у Лаосі. Але СБУ чомусь мовчить, а Пальчевський заявляє про провокацію. 

Якщо ж смикнути за прізвище у відкритому виборчому списку "Галаєв", потягнуться аж три ниточки до політичних сил водночас.

Так, сім'я із Сум вирішила розкласти "кандидатські яйця" одразу по різних партійних кошиках. Зокрема, батько балотується до Сумської облради від БЮТ, а двійко синів хочуть до ради міської: один від "Слуги народу", а інший - від "Європейської солідарності". Про "жіночу квоту" від цієї сім'ї, щоправда, у виборчих списках - жодної інформації.

Політичні біографії: які відкриття чекають на виборців за прізвищем у бюлетені

Політичні біографії: які відкриття чекають на виборців за прізвищем у бюлетені

Нагадаємо, новація, якою запам'ятаються місцеві вибори 25 жовтня, є гендерна квота. У кожній партії має бути не менше 40% однієї статі. Політика в Україні вже давно перестала бути справою суто чоловічою. Деякі політсили зробили ставку на жінок, серед яких є дружини політиків

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація