Вбивство екс-депутата у Сумах: дружина намагалася його підпалити, а потім застрелила уві сні

Вбивство екс-депутата у Сумах: дружина намагалася його підпалити, а потім застрелила уві сні

Вбивство екс-депутата у Сумах: дружина намагалася його підпалити, а потім застрелила уві сні

Правоохоронці оголосили про розкриття злочину.

Поліція та прокуратура заявили про розкриття вбивства колишнього депутата Сумської міськради Анатолія Жука. За версією слідства, злочин ретельно спланувала і виконала його дружина.

Про це 7 вересня повідомляє прокуратура Сумської області.

Правоохоронці встановили, що в між подружжям Жук були непрості стосунки. Дружина скаржилася близьким людям, що чоловік її б'є і погрожує забрати дитину у разі розлучення. Тому жінка вирішила його вбити.

У вбивстві екс-депутата підозрюють його дружину Ганну Жук. / Фото: ГУ НП України в Сумській області

У день злочину Ганна Жук відправила 10-річну доньку на таксі до матері. Після того вона підпалила двері в будинку, де відпочивав її чоловік. Щоб забезпечити собі алібі, Ганна разом з водієм-коханцем поїхала сплачувати за комунальні послуги в центр міста. Хоча до цього вона систематично сплачувала рахунки через Інтернет.

Але спроба вбивства не вдалася. Анатолій Жук прокинувся і самотужки загасив пожежу, після чого зателефонував дружині і вона повернулася додому. Ганна допомогла винести з будинку обгорілі речі, Анатолій ліг відпочити на подвір’ї, а водій поїхав на автозаправку. Коли чоловік заснув, Ганна взяла його пістолет СZ-75 та тричі в нього вистрелила.

Експертизи виявили сліди продуктів пострілу на руці, верхній частині джинсів і блузі Ганни Жук, в яких вона ймовірно була одягнена під час скоєння злочину. Причиною пожежі у кімнаті був підпал.

Після вбивства жінка разом із дитиною та водієм виїхала нелегально до Російської Федерації, де попросила політичного притулку.

7 вересня дружині екс-депутата оголосили підозру в умисному вбивстві, умисному пошкодженні майна шляхом підпалу та незаконному поводженні зі зброєю. Прокуратура готується оголосити її у міжнародний розшук та вимагати її екстрадиції.

Нагадаємо, 2 серпня у Сумах Анатолія Жука знайшли застреленим на подвір'ї власного будинку. Тіло виявив батько Жука, який прийшов в гості до свого сина. За тиждень родичі та водій вбитого екс-депутата Жука зникли

Дружина Анатолія Жука Ганна перебувала поряд із ним під час вбивства. Одразу після злочину вона відмовлялася співпрацювати з поліцією, посилаючись на свій хворий стан. Згодом вона зникла разом з донькою та  водієм загиблого. У поліції вважають, що Ганна Жук може бути причетна до вбивства свого чоловіка.

Дружину депутата Анатолія Жука розшукує Інтерпол за вбивство

Дружину депутата Анатолія Жука розшукує Інтерпол за вбивство

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація