Вбивство хлопчика в Переяславі: на якому етапі слідство та чи розкаюються підозрювані

Вбивство хлопчика в Переяславі: на якому етапі слідство та чи розкаюються підозрювані

За два дні буде рік, як дитині поцілили в голову, коли він грався на вулиці.

Справу вбитого Кирила Тлявова розглядають нині в Переяславі. Майже рік тому хлопчику, який грався на вулиці, в голову поцілила куля. Він помер через три дні, не приходячи до тями. Тоді під варту взяли двох місцевих поліцейських. Загалом у причетності до смерті хлопчика затримали п'ятьох.

Чи є шанс у цього злочину закінчитися справедливим покаранням, в сюжеті ТСН.19:30.

Кирилу Тлявову було 5 років. За два дні буде рік, як дитині поцілили в голову, коли він грався на вулиці. За 5 днів роковини смерті і сьогодні у міськрайонному суді Переяслава його справу розглядають по суті.

Ця справа могла й не набути великого розголосу, якби причетних до трагедії не намагалися вигородити.

Про пораненого у Переяславі малюка дізналися в день захисту дітей. Майже відразу стало відомо - стріляли співробітники поліції. Цілили по бляшанках, проте поцілили в малюка, який грався на вулиці.

Зброя, мілкокаліберна гвинтівка, зникла. Силовики відмовилися проходити тест на алкоголь. А ДБР офіційно повідомляє, що хлопчик Кирило підслизнувся та впав.

Як запобіжний захід, для копів спочатку просять домашній арешт. На третій день Кирило Тлявов помер з кулею в голові. 

За результатами вуличних протестів, перевели на іншу посаду очільника поліції області, справу пообіцяли взяти під контроль президент та міністр внутрішніх справ. Вже за деякий час ДБР оголосив, що у слідства 5 підозрюваних. Один з яких – підліток. Справа від самого початку почала розвалюватися у суді.

Поліцейський і підозрюваний Володимир Петровець був під вартою 9 місяців, але на початку березня його випустили під заставу. Він вільно ходить містом і на суд приходить разом із сином, який теж був на гулянці зі стрільбою, коли застрелили Кирила.

Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням

Справа Кирила Тлявова: чи є шанс у злочину закінчитися справедливим покаранням

Від родини на засідання ходить бабуся хлопчика – пані Олександра. Хоча у справедливий суд вона вже не вірить.

Просто під судом пані Олександра свариться з матір'ю іншого підозрюваного Івана Приходька. Мати Приходька переконує - так, її син стріляв, але наміру вбити дитину не мав

Сьогодні в суді ознайомлювалися з доказами. Стороні захисту не подобається список понятих - Іван Приходько звинувачує своїх колег з поліції - понятих спеціально привезли. Він намагається довести - зброю в нього шукали незаконно.

"Вони проводили незаконні обшуки і вже говорили, що зброя, хоча навіть лікар не знав, що це кульове поранення", – каже підозрюваний.

Адвокат свого підзахисного за такі заяви сварить.

"Ти якщо робиш якусь заяву, то дивись, щоб воно на 100 відсотків відповідало дійсності", – сказав він.

Засідання відбувається за 5 днів до роковини. Але про каяття тут не йдеться.

Повʼязані теми:

Наступна публікація