Вбивство поліцейськими 5-річної дитини: МВС відсторонило керівництво поліції у Переяслав-Хмельницькому

Вбивство поліцейськими 5-річної дитини: МВС відсторонило керівництво поліції у Переяслав-Хмельницькому

Фото: Shutterstock

Також вирішується їхня подальша доля в правоохоронних органах.

Міністерство внутрішніх справ відсторонило керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Підозрювані у смертельному пораненні 5-річного хлопчика у м. Переяслав-Хмельницький Київської області, – були затримані і поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи – не сприяють слідству", - повідомили у Міністерстві.

Окрім цього, там зазначили, що наразі вирішується питання про подальшу долю керівників місцевої поліції у правоохоронних органах.

"Найперше хочу висловити глибоке співчуття рідним Кирила. Це жахлива трагедія. Як тато – навіть не можу уявити горе і розпач батьків від втрати дитини. Водночас, як керівник Національної поліції – запевняю, що ми максимально сприятимемо розслідуванню цієї трагедії. Такі дії несумісні з присягою та гідністю поліцейського. Ми розраховуємо на найжорсткіше покарання для винних", – заявив голова Національної поліції Сергій Князєв.

Нагадаємо, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому п'яні поліцейські підстрелили 5-річного хлопчика. Травму дитина отримала, коли гуляла на подвір’ї. Встановлено, що працівники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої. В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. 1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження.

Через кілька днів, 3 червня хлопчик помер у лікарні. Після смерті дитини прокурори Київської обласної прокуратури змінили підозру з перекваліфікацією скоєного поліцейськими злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Народне обурення викликала смертельна стрілянина поліцейських

Народне обурення викликала смертельна стрілянина поліцейських

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація