Вбивство Шеремета: підозрюваний Антоненко в суді вказав на відмінності з людиною, знятою камерами спостереження

Вбивство Шеремета: підозрюваний Антоненко в суді вказав на відмінності з людиною, знятою камерами спостереження

Фото: УНІАН

Він каже, що має кілька особливостей, які відрізняють його від інших.

Підозрюваний в організації вбивства Павла Шеремета військовий, волонтер і музикант (Riffmaster), Андрій Антоненко під час суду 14 грудня зауважив, що має низку фізіологічних відмінностей від людини, яку зафіксували камери спостереження в день вбивства журналіста.

Про це повідомляє "Громадське".

Зокрема, Антоненко зазначив, що у людини на відео 2016 року борідка форми "еспаньолка”, у той час як він носить від 2013 року цілісну бороду, котра з роками відрізняється лише довжиною. Підозрюваний звернув увагу і на комплекцію людини на відео. 

"У мене є кілька особливостей, які мене відрізняють від багатьох людей. У мене плечі трохи похилі, трошки подовжена шия, що зовсім не сходиться з людиною, яка показана там. Плюс ще один момент - вуха. Мої вуха зламані, я займаюся боротьбою, там людина з ціленькими вушками. І ще один момент, характерна риса - мої руки, вони покриті татуюваннями. Якщо подивитися на людину на відео, то там цього немає", - сказав він.

Бренд-амбасадорка "Сільпо Resto" Аврора Огородник прокоментувала висловлювання відомого музиканта. Вона зауважила, що розчарована слідством. За її словами, відео з камер спостереження не є доказом. Огородник додала, що понад 20 років знайома із Антоненком і їй також відомо про його анатомічну особливість.

"Якщо одним із доказів є відео потенційного підозрюваного (запис відеокамер в ніч перед вбивством), то прошу - звільніть головного у світі фахівця з ходи/фігури. У Андрія є анатомічна особливість, а саме - плечова лінія. І вона кардинально, радикально не збігається з фігурою людини на відео", - йдеться в її дописі у Facebook.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року.

Правоохоронці підозрюють у вбивстві журналіста військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музикант Riffmaster та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Друзі та знайомі підозрюваних у вбивстві Шеремета пригадали, що ті робили у липні 2016

Друзі та знайомі підозрюваних у вбивстві Шеремета пригадали, що ті робили у липні 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація