Вбивство Шеремета: у провадженні оновили групу прокурорів через провалену атестацію

Вбивство Шеремета: у провадженні оновили групу прокурорів через провалену атестацію

Фото: УНІАН

Прокурор не відповідав "вимогам професійної етики та доброчесності".

20 грудня була оновлена група прокурорів, яка здійснює процесуальне керівництво у провадженні щодо вбивства Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Як зазначається, процесуальний нагляд у провадженні забезпечує група з шести прокурорів. Один з них, Олександр Лукашенко, неуспішно пройшов атестацію за рішенням кадрової комісії за результатами співбесіди – не відповідав "вимогам професійної етики та доброчесності".

"Зауважимо, що неналежне інформування прокурорів про засідання та несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року.

Правоохоронці підозрюють у вбивстві журналіста військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музикант Riffmaster, та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація