"Вдарив ногою у груди": у військовій частині під Києвом солдати повідомили про смерть товариша по службі

"Вдарив ногою у груди": у військовій частині під Києвом солдати повідомили про смерть товариша по службі

Фото: УНІАН

У військовій частині смерть солдата підтвердили.

3 жовтня у військовій частині 3027 Національної гвардії України, що розташована у місті Вишгороді Київської області, помер солдат. За інформацією ТСН.ua, яку передали батьки військовослужбовців, його побили.

Так, за їхніми словами, хлопця примусили відтискатися, а потім інший військовий "вдарив його ногою у груди після чого у солдата обірвався тромб і він помер". Батьки військовослужбовців говорять, що померлий служив лише три місяці, а той, хто над ним знущався, був на службі вже рік. На їхню думку, такі неуставні взаємини у цій військовій частині відбуваються регулярно.

У самій же військовій частині ТСН.ua смерть бійця підтвердили і заявили, що наразі ведеться слідство. "Так, дійсно 3 жовтня помер військовослужбовець. Наразі Військова прокуратура та ДБР проводять слідство. Я не маю права більше коментарів з цього приводу давати. Слідство проводиться. Взаємозв’язок між причинами та наслідками встановить слідство", - сказав Ігор Юрченко, в. о. командира військової частини 3027.

Натомість у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері нам повідомили, що вони не займаються слідством. "У Військової спеціалізованої прокуратури минулого року відібрали слідчу функцію, тому Вам потрібно звертатися до ДБР", - пояснив Андрій Кісельов, прессекретар прокуратури. Згодом у тій же Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері ТСН.ua повідомили, що вони у цій справі здійснюють процесуальне керівництво і, що наразі підозрювана особа вже затримана. "Ми здійснюємо процесуальне керівництво, ми є прокурорами у цьому провадженні. З попередньо встановлених даних, особа вдарила померлого не ногою, а рукою. На сьогоднішній день встановлюються усі обставини. Затримана особа, підозрювана у вчиненні відповідного злочину. Деталі злочину встановлюються", - додали у пресслужбі прокуратури.

ТСН.ua також звернувся із запитом до ДБР. Ми опублікуємо відповідь Бюро одразу, щойно її отримаємо.

Варто зазначити, що у Вишгороді у травні 2017 року за загадкових обставин був убитий солдат строкової служби військової частини Т0710 Держслужби спецтранспорту Олександр Висоцький.

25-річного контрактника знайшли повішеним у душовій кабіні військового гуртожитка

25-річного контрактника знайшли повішеним у душовій кабіні військового гуртожитка

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація