"Ведеться цілеспрямована інформаційна атака": у МЗС відреагували на критику індійського CoviShield

"Ведеться цілеспрямована інформаційна атака": у МЗС відреагували на критику індійського CoviShield

Фото: УНІАН

Кулеба підтвердив тимчасове призупинення поставок вакцини CoviShield до України.

Критика вакцини CoviShield, яку вироблено за ліцензією AstraZeneca в Індії, від коронавірусу є безпідставною. У МЗС кажуть, що є підстави вважати, що в різних країнах світу ведеться цілеспрямована інформаційна атака на препарат.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу 26 березня.

"Я можу підтвердити, що критика вакцини CoviShield є безпідставною. Ми аналізували ці хвилі звинувачень на адресу цієї вакцини і, в принципі, є підстави вважати, що ведеться цілеспрямована інформаційна атака саме на вакцину CoviShield, яка відбувається в різних країнах світу", - прокоментував він.

Водночас очільник українського МЗС зауважив, що наразі експорт CoviShield призупинено не лише до України, але й до інших країн, наприклад, Канади та Бразилії. З його слів, постачання "поставлено на паузу".

Щодо заяви голови комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького про лист від Індії, у якому наголошувалася на неприпустимості дискредитаційних заяв щодо CoviShield, Кулеба уточнив, що ніколи не коментував зміст, наявність чи відсутність дипломатичного листування між Україною та іншими державами.

"За визначенням, дипломатичне листування є “інтимною” перепискою, тому які листи ми отримуємо, які ні, і що в них записано, має залишатися між нами, якщо тільки країни не домовляються про те, що це листування може стати публічним", - пояснив він.

Наприкінець Кулеба подякував індійським колегам за постачання першої партії вакцини до України.

Раніше Віктор Ляшко заявив, що попри те, що Індія зупинила експорт вакцини Covishield за кордон, українці, які щепились першою дозою цього препарату, отримають і другу.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Перша партія вакцини: кого і коли щеплюватимуть китайською "Коронавак"

Перша партія вакцини: кого і коли щеплюватимуть китайською "Коронавак"

Повʼязані теми:

Наступна публікація