Ведмежий психолог пояснила напад циркової тварини на глядачів у Білій Церкві

Ведмежий психолог пояснила напад циркової тварини на глядачів у Білій Церкві

Фото: getbg.net

Гастрольне життя для тварин є великим стресом, тому глядачі потенційно завжди в небезпеці.

Минулого тижня на глядачів цирку в Білій Церкві напала ведмедиця. Тварину звати Маша і вона разом із київським цирковим колективом мандрує Україною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У цирку вважають інцидент вичерпаним, адже кров не пролилася, до поліції та медиків ніхто не звертався. Тварину називають миролюбною, а випадок – спровокованим поведінкою п'яного глядача. Мовляв, людей попереджали не робити різких рухів, але чоловік гучно хлопнув і сполохав ведмедицю. Присутні відбулися переляком і грошей за квитки не вимагали. Відшкодувати довелося лише розбитий в натовпі телефон.

Ведмедиця Маша, яка напала на глядачів цирку, продовжує виступати на арені

Ведмедиця Маша, яка напала на глядачів цирку, продовжує виступати на арені

Зоолог і ведмежий психолог Марина запевняє, що ведмеді – високоінтелектуальні тварини, і від гастрольного життя божеволіють. "Тварина в умовах стресу постійного, арена, люди, гучна музика, вона кожної хвилини становить потенційну загрозу", - попереджає фахівець. "Якщо ви будете вчити її їздити на велосипеді, звичано, нічого хорошого ви у відповідь не отримаєте. Ведмідь має лазити по деревах, шкрябати ґрунт – це все, що він має робити", - пояснює вона.

Українське законодавство дозволяє тримати ведмедя в 30 квадратних метрах. У Європі дозвіл дається лише від 300. Вантажівки, які стоять перед цирком, мають щонайбільше 10 метрів площі. Там, як видно із шоу, уміщаються мавпа, собаки, голуби, дикобрази, ведмідь та свині. Втім, циркачі кажуть, що правоохоронці все перевірили і порушень не знайшли.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація