Велика Британія розширить військову присутність в Україні

Велика Британія розширить військову присутність в Україні

Фото: Reuters

Лондон планує відправити в Україну морську піхоту.

Велика Британія до кінця цього року планує відправити в Україну сили морської піхоти, а 2019 розширити військову присутність в Чорному морі.

Про це в рамках свого візиту до України повідомив британський міністр оборони Гевін Вільямсон, передає The Daily Telegraph.

"Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили мали навички і технічні можливості, для того щоб протистояти загрозам", - сказав міністр.

Також він додав, що прихильність Британії залишиться непохитною, до тих пір, поки існує небезпека.

"Чим безпечніше вам тут, тим безпечніше на у Великій Британії, - додав він.

Також міністр згадав і про відповідальність президента РФ Володимира Путіна.

"Володимир Путін і його оточення хочуть зловживати своєю владою. Це не те поведінка, яку ми чекаємо від будь-якої держави, особливо від постійного члена Ради Безпеки. Росія стає державою-ізгоєм", - вважає Вільямсон.

Разом з тим він підкреслив важливість того, що Великобританія і Україна поділяють "спільні цінності" і готові за них боротися. Зокрема,  ті які засновані на праві міжнародного порядку, якого, на думку міністра, Росія не дотримується.

"Росія постійно агресивно розширює свої кордони. Ми повинні чітко дати зрозуміти, що за подібні дії доведеться платити", - наводить видання слова Вільямсона.

Нагадаємо, що раніше у Британії ухвалили рішення залишити в Німеччині 200 британських військових після виходу з Євросоюзу. Цей крок зробили для стримування агресії РФ. 

Лондон створить кібер-війська для протидії Москві

Лондон створить кібер-війська для протидії Москві

Повʼязані теми:

Наступна публікація