Великдень вдома: Зеленський розповів про підготовку великого державного проєкту

Великдень вдома: Зеленський розповів про підготовку великого державного проєкту

Фото: УНІАН

Про це голова держави розповів під час селекторної наради з представниками влади у регіонах.

В Україні розробляється державний проєкт "Великдень вдома", який дозволить мінімізувати кількість вірян у церквах на велике християнське свято. Про це президент України Володимир Зеленський розповів на селекторній нараді з очільниками обласних ОДА та мерами облцентрів.

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах", – сказав Зеленський.

За словами президента, він поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь онлайн і за мінімальною присутності людей в церквах.

"Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим", – зазначив президент.

Розглядається можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Існує домовленість з главами церков щодо можливості долучення їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.

Зазначимо, що Кабмін ухвалив рішення про продовження надзвичайної ситуації в Україні до 24 квітня, в той час як Великдень у християн східного обряду припадає на 19 квітня, а у християн західного обряду - на 12 квітня.

Як відомо, представники всіх наймасовіших в Україні конфесій погодились з необхідністю убезпечити вірян від розповсюдження коронавірусу. Про позиції всіх церков читайте: що кажуть релігійні лідери про коронавірус.

Однак, попри позицію та заклики лідерів, деякі священники на місцях не зважають на рекомендації. Напередодні на території Олександрівської лікарні у Києві, де ушпиталені хворі на коронавірус, священники проводили служіння, нехтуючи санітарними нормами.

 

Карантин у церкві: для вірян запровадили нові правила під час відвідування храмів

Карантин у церкві: для вірян запровадили нові правила під час відвідування храмів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація