"Велике будівництво": У лікарнях Бердянська і Пологів час обстеження скоротиться до 20-30 хвилин

"Велике будівництво": У лікарнях Бердянська і Пологів час обстеження скоротиться до 20-30 хвилин

Фото: Associated Press

У Запорізькій області після реконструкції, проведеної в рамках програми президента "Велике будівництво", днями буде відкрито приймальне відділення Пологівської лікарні.

Також на фінальній стадії перебувають роботи з оновлення приймального відділення у лікарні Бердянська. Про це повідомляє Запорізька ОДА.

Нові приймальні відділення за рахунок перепланування та оснащення сучасним діагностичним обладнанням дозволять скоротити час обстеження пацієнтів з декількох годин до 20-30 хвилин.

"Це значно посилить медичну мережу регіону, в якому зараз невтішна ситуація із захворюваністю на COVID-19. Відкриття нових відділень також полегшить роботу медиків з хворими на коронавірус", - сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Він також зазначив, що незабаром, після перевірки дотримання вимог безпеки, будуть відкриті кисневі станції в обласній клінічній лікарні, а також у лікарнях Бердянська і Кам'янці-Дніпровській.

Для закупівлі кисневих концентраторів область вже отримала 30 млн гривень субвенції від держави.

Нагадаємо, в масштабах України в 2021 році має бути реконструйовано та оснащено сучасним діагностичним обладнанням 177 приймальних відділень невідкладної медичної допомоги. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Наступна публікація