Великий український провайдер "Воля" оголосив про початок блокування російських соцмереж

Великий український провайдер "Воля" оголосив про початок блокування російських соцмереж

Фото: Reuters

Процес блокування буде завершено до 1 червня.

Один з найбільших українських провайдерів "Воля" оголосив про початок обмеження доступу до російських сайтів, щодо яких Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції.

Про це йдеться у повідомленні компанії на її офіційному сайті.

Блокування доступу розпочалося у понеділок, 22 травня. Технічні роботи будуть завершені до 1 червня.

"Воля" рекомендує своїм абонентам, які мають електронну адресу на підсанкційних російських сайтах, оперативно змінити її на створену на українських та міжнародних серверах (наприклад, ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com, yahoo.com тощо).

Також абонентів просять оновити свій e-mai на Порталі абонента my.volia.com. Окрім того, користувачам Інтернету рекомендують зберегти важливу для них інформацію із соціальних мереж "Вконтакте" та "Одноклассники" на інші носії.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. 

У забороненій "ВКонтакте" своєю чергою кажуть, що завжди намагалися бути "поза політикою" та пообіцяли захищати інтереси своїх користувачів, яких в Україні нараховують 16 мільйонів щомісяця. Ринок відреагував на заборону падінням акцій підсанкційного "Яндекса".

Санкції проти російських сайтів можуть зняти за умови припинення війни на Сході

Санкції проти російських сайтів можуть зняти за умови припинення війни на Сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація