Великодні привітання: що у своїх зверненнях до українців сказали глави трьох найбільших церков

Великодні привітання: що у своїх зверненнях до українців сказали глави трьох найбільших церков

19 квітня хриснияни східного обряду святкують Великдень.

Глави трьох найбільших церков України - ПЦУ, УПЦ МП, УГКЦ - звернулися до парафіян із великодніми зверненнями та привітаннями.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній:

"Цього року ми зустрічаємо Христове Воскресіння у надзвичайних умовах. Кілька останніх тижнів спонукали кожного зрозуміти, що вся круговерть справ цього світу не має значення без віри. Тільки усвідомлення того, що Бог є, що є вічне життя, що страждання і сама смерть – тимчасові, надають нашому життю сенс і значення. Тож нехай у ваших душах сьогодні та завжди перебувають надія, віра і любов. Прославляймо у молитві Воскреслого Господа, сповіщаймо ближнім і далеким цю радісну і життєстверджувальну звістку про перемогу над гріхом, злом і смертю".

Цього року ми зустрічаємо Христове Воскресіння у надзвичайних умовах. Кілька останніх тижнів спонукали кожного зрозуміти, що вся круговерть справ цього світу не має значення без віри. Тільки усвідомлення того, що Бог є, що є вічне життя, що страждання і сама смерть – тимчасові, надають нашому життю сенс і значення. Тож нехай у ваших душах сьогодні та завжди перебувають надія, віра і любов. Прославляймо у молитві Воскреслого Господа, сповіщаймо ближнім і далеким цю радісну і життєстверджувальну звістку про перемогу над гріхом, злом і смертю. #Церква_з_Тобою

Опубліковано Митрополит Епіфаній Субота, 18 квітня 2020 р.

Предстоятель Української Православної Церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій:

"Сердечно поздоровляю всіх Вас, дорогі брати й сестри, з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння. Бажаю всім: здоров’я, спасіння і пасхальної радості, яку переживають ті, хто любить Христа й живе із Христом. Нехай Божественна благодать, яку подарував нам Воскреслий Христос, наповнює наші серця і дає нам силу жити на землі так, щоб ми були добрими свідками великої Тайни Світлого Христового Воскресіння. Таке життя є великим щастям для людини. В ім’я Святого Воскресіння любімо і прощаймо один одного, як і Воскреслий Христос возлюбив і простив нас. Амінь. Воістину Христос Воскрес!".

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ БЛАЖЕННІШOГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ...

Опубліковано Центр інформації УПЦ Субота, 18 квітня 2020 р.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав:

"Ми цьогоріч святкуємо Пасху по-особливому... Господь освячує нам наші домівки, наші серця і сідає з нами за великодній сніданок, бо наступне Його питання було до переляканих учнів: Чи маєте щось з'їсти? Він їхній страх перетворює на радість. Відчуття втрати – у досвід великого здобутку, досвід особистої присутності Христа, який через хрест, страждання і воскресіння переможно вийшов з гробу і прийшов до них додому... Вітаю усіх вас з цим великим святом. Вітаю з цим найбільшим християнським святом. Бажаю вам, щоби Воскреслий Христос пройшов крізь усі замкнені двері нашого розпачу, страху, переляку, непевності і засів з кожним з вас у ваших домівках за цим великоднім сніданком. Нехай Пасха в особливих обставинах буде моментом особливої зустрічі з нашим Воскреслим Спасителем. Щоб усі разом ми могли заспівати: Христос воскрес! Воістину воскрес!".

Нагадаємо, у неділю, 19 квітня, християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Долучаючись до кампанії "Великдень вдома", храми у областях, які закриють двері для вірян, покажуть онлайн-трансляції Великодніх богослужінь. ТСН.ua розповідає, коли і де дивитися прямі ефіри як центральних телеканалів, так і Великодні богослужіння у храмах різних регіонів України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація