Великодній сніданок: дієтологи радять не їсти м'яса першого ж дня після посту

Цього року набагато більше українців дотримувались посту.

Біля прилавків зі свіжим м'ясом напередодні Великодня аншлаг – всі готуються до свята. Цього року, йдеться у сюжеті ТСН.19:30, людей, що постують, надзвичайно багато. Про це розповідають самі продавці. Вони кажуть – ще тиждень тому їхні прилавки були напівпорожні, бо на м'ясо та сало просто не було попиту.

Після семи тижнів на кашах та овочах люди просто накидаються на м'ясо, ковбасу, жирні паштети та холодці. Пан Олександр каже, що постує вже шостий рік. Зараз навчився розговлятися правильно. А в свій перший пост сім тижнів мріяв про яєчню з салом. Й одразу наївся від пуза.

"Хвилин через 20-25 я зрозумів, що я неймовірно переїв, просто неймовірно", - ділиться Олександр.

На перший після посту сніданок дієтологи радять їсти традиційну паску, або сирну, або печену. В ній багато вуглеводів, а це означає, що організм отримує звичну йому їжу та перехід від пісного столу до скоромного не буде аж таким різким та – не нашкодить організму.

"Колись по селах була така традиція - на Великдень після обіду подружжя лягало відпочивати. Треба так розпланувати свій день, щоб оце харчове навантаження вас одразу не вирубало з життя", - каже дієтолог Людмила Веспер.

Радить зранку тільки солодку паску, на обід – яйця та сир, а тільки за кілька днів – м'ясо.

Нагадаємо, цього року киян штрафуватимуть за розпал багаття для пікніків у недозволених місцях. Штраф складе від 340 до 1360 грн.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

ВідеоЯк правильно виходити з Великого посту

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: