Великоднє підтоплення. Які населені пункти може залити водою цими вихідними

Великоднє підтоплення. Які населені пункти може залити водою цими вихідними

Фото: Укравтодор

Найбільше нині затопило населені пункти на Луганщині та Чернігівщині.

Протягом вихідних в Україні продовжиться підтоплення населених пунктів через підйом рівнів води у річках через весняне танення снігу.

Про це попереджає Український гідрометцентр.

У суботу, 7 квітня, на річці Дунай у місті Вилкове Кілійського району на Одещині рівень води становить 1,6 метра. До відмітки підтоплення територій житлового сектору 1,85 метра залишається 25 см. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

На річці Айдар біля села Новоселівка Старобільського району на Луганщині рівень води становить 5,54 метра (підвищення за добу на 66 см), що перевищило відмітку (4,88 метра) підтоплення житлового сектору. Нині водами підтоплено 30 соток господарських ділянок, загрози підтоплень житлового сектору немає.

У селі Старий Білоус на Чернігівщині через підняття рівня води в річці Білоус залишаються підтопленими дачні ділянки в садових товариствах на площі 10 гектарів близько 400 дачних будинків.

На рівнинних річках України продовжиться розвиток весняного водопілля, попереджає ДСНС.

Упродовж 7-10 квiтня подальший підйом рівнів води становитиме:

- на рiчках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли - 0,1-0,5 метра з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська області), досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд (у Ратнiвському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому районах Волинської області);

- на річках басейну Десни, Сіверського Дінця - 0,4-1,2 метра з виходом води на заплаву Десни (в районі міста Новгород Сіверський) і малих річок у Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на річках Убідь та Снов: подальший перелив води через дороги місцевого значення, оточення водою понижених населених пунктів у Чернігівському районі; досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд та населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області;

- на Верхньому Дніпрі (у Чернігівської області) - 0,2-0,4 метра з початковим виходом води на заплаву без негативних наслідків.

Одеські пляжі після шторму опинилися під водою

Одеські пляжі після шторму опинилися під водою

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація