Венедіктова підписала підозри в держзраді Медведчуку і Козаку

Венедіктова підписала підозри в держзраді Медведчуку і Козаку

Фото: Associated Press

Вона наголосила, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Про це вона 11 травня повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі", - написала очільниця Генпрокуратури.

Вона додала, що за результатами вивчення зібраних матеріалів справи, "дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру"

"Отже, народні депутати М І К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою", - наголосила Венедіктова.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно та активи, які є у підпорядкуванні Медведчука та його дружини. Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", оскільки нею володіє компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яку пов'язують з Медведчуком.

Раніше, 2 лютого Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака та 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne". Через санкції ці телеканали припинили мовлення в Україні.

Новини України: Ірина Венедіктова підписала підозру у держзраді Медведчуку і Козаку

Новини України: Ірина Венедіктова підписала підозру у держзраді Медведчуку і Козаку

Повʼязані теми:

Наступна публікація