Верховна Рада підтримала надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих батальйонів

Верховна Рада підтримала надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих батальйонів

Статус учасника бойових дій отримають лише ті добровольці, які пізніше увійшли до складу МВС, ЗСУ чи НГУ. / Фото: УНІАН

Відповідний статус отримають не всі добровольці.

У вівторок, 7 квітня, Верховна Рада ухвалила закон, за яким добровольці, що брали участь у АТО, можуть отримати статус учасника бойових дій.

У документі зазначається, що статус учасника можуть отримати "особи, які у складі добровольчих формувань територіальної оборони брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи в районах антитерористичної операції у період її проведення", повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.

Разом із тим статус учасника бойових дій отримають лише ті добровольці, які пізніше увійшли до складу Збройних сил України, МВС чи Національної гвардії України.

Також статус учасників бойових дій зможуть отримати військовослужбовці Державної спецслужби транспорту, працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби. Статус учасника війни можуть надати і "працівникам підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в забезпеченні АТО в районах її проведення".

Закон про гарантії соцзахисту для учасників війни поширюватиметься на сім'ї загиблих добровольців та працівників організацій, які були залучені до здійснення АТО.

Нагадаємо, добровольчий батальйон "ОУН" увійде до складу 93-ї бригади ЗСУ, але на своїх умовах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація