Верховна Рада відмінила обов'язкову реєстрацію іноземних інвестицій

Верховна Рада відмінила обов'язкову реєстрацію іноземних інвестицій

Фото: УНІАН

Таке рішення дозволить уникнути реєстрації іноземних інвестицій та видати посвідку на проживання інвесторам.

У вівторок, 23 травня, Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №4541 "Про внесення внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій". За ухвалення проекту проголосували 239 народних обранців. Згідно із проектом закону, передбачається скасування реєстрації іноземних інвестицій замінивши його формальним інформуванням задля ведення державної статистики та надання посвідки на проживання в Україні іноземним інвесторам, які офіційно не працевлаштовані в Україні.    

"Цей законопроект, дійсно, стосується виключно переліку високооплачуваних ІТ-випускників 110 найкращих вузів світу, а також представників креативних професій", - зазначив один з авторів законопроекту Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що за підсумками 2016 року прямі іноземні інвестиції в економіку України становлять 4,4 млрд доларів. Це майже на 17% більше, ніж було роком раніше – 3,763 млрд доларів. Такі дані наводить Державна служба статистики України й уточнює, що інвестиції надійшли із 77 країн світу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація