Верховний суд відхилив касаційні скарги на вирок винуватцям ДТП у Харкові Дронову і Зайцевій

Верховний суд відхилив касаційні скарги на вирок винуватцям ДТП у Харкові Дронову і Зайцевій

Фото: УНІАН

Водіїв засудили до десяти років ув'язнення.

Верховний суд України відхилив розгляд скарги на 10-річний вирок винуватцеві ДТП у Харкові 2017 року Геннадію Дронову. Відповідне рішення опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

Апеляцію на вирок Дронову, згідно з рішенням Касаційного кримінального суду, повернули адвокатові на доопрацювання.

Як повідомив Громадському адвокат Дронова Геннадій Токарєв, він виправить усе і подасть нову заяву. У заяві він посилався на неповноту судового розгляду, невідповідність між висновками суду та обставинами справи, а також на неправильну оцінку доказів. 

Верховний суд також повернув на доопрацювання скаргу на вирок Олені Зайцевій, яку засудиди до десяти років. Адвокатка винуватиці вимагала скасувати вирок та закрити кримінальне провадження або скоротити термін відбування до 5 років умовного покарання. Захисниця Зайцевої також просила змінити суми відшкодування.

Нагадаємо, кривава аварія сталася ввечері 18 жовтня 2017-го в Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, внаслідок чого загинуло шестеро людей: п'ятеро загинули на місці, а шоста жертва аварії померла після тижневої коми

Зайцевій спочатку було призначено два місяці ув'язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала усім причетним матеріальну допомогу. Також суд взяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 

Врешті, 27 лютого 2019 року обом водіям суд виніс вирок - 10 років за ґратами. Адвокат Геннадія Дронова, який свою провину так і не визнав, заявив: подаватимуть апеляцію. Оскаржуватимуть також і рішення суду про виплату компенсацій родинам загиблих та потерпілих. 

Засуджені за ДТП у Харкові Зайцева та Дронов оскаржують свої вироки у Верховному суді

Засуджені за ДТП у Харкові Зайцева та Дронов оскаржують свої вироки у Верховному суді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація