Ветеран АТО домігся від перевізника компенсації через відмову у пільговому проїзді

Ветеран АТО домігся від перевізника компенсації через відмову у пільговому проїзді

Фото: Facebook/Андрій Микитенко

Компанія має виплатити 1000 грн колишньому військовому.

Демобілізований учасник антитерористичної операції Андрій Микитенко домігся від приватного перевізника у Харкові компенсації за відмову у пільговому проїзді.

Про це повідомляє "112 Україна".

У травні 2016 року харківська автостанція відмовила колишньому військовому у безкоштовному проїзді як учаснику бойових дій. Своє рішення компанія мотивувала тим, що це вимога самого перевізника. Микитенко викликав поліцію, а потім на автостанцію і перевізника подав позов до суду. Загалом судова тягина тривала понад рік.

Ветерани АТО влаштували протест проти водіїв, які відмовляють їм у безкоштовному проїзді

Ветерани АТО влаштували протест проти водіїв, які відмовляють їм у безкоштовному проїзді

Суд першої інстанції задовольнив скаргу Андрія Микитенка і примусив перевізника виплатити АТОвцю 1000 гривень моральної компенсації. Відповідачі подали апеляцію, але 28 листопада апеляційний суд залишив чинним попереднє рішення.

Перевізник під час суду мотивував обмеження тим, що він не отримує від держави компенсацію за пільгову категорію. Проте у суді з'ясувалося, що компанія за оформленням компенсації до відповідних органів не зверталася,

Українське законодавство передбачає, що учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів незалежно від відстані та місця проживання.

Також учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, незалежно від наявності залізничного сполучення, або проїзд один раз на рік (туди і назад) зазначеними видами транспорту з 50% знижкою.

Одже друзі це ПЕРЕМОГА!!! ПЕРЕМОГА в одному бою. Велика подяка всим хто підтримав! Хто був на судових засіданнях! Звісно...

Опубліковано Андрієм Микитенком 28 листопад 2017 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація