Ветерани АТО здійснили мрії дітей своїх побратимів, які загинули на сході

Ветерани АТО здійснили мрії дітей своїх побратимів, які загинули на сході

Ветерани АТО здійснили мрії дітей своїх побратимів, які загинули на сході

У спілці ветеранів АТО обдзвонили більше трьох сотень дітей

Подарунки для тих, хто не чекає на свята. Ветерани АТО вирішили привітати дітей своїх побратимів, які загинули на сході. Коли обдзвонювали малечу і підлітків, аби ті замовляли подарунки, то були приголомшені. Жоден не попросив електронні гаджети, а деякі діти навіть замовляти мийні засоби, щоб допомогти мамі, йдеться в ТСН.16.45.

9-річний Дмитро ніби вже дорослий і не вірить в дива. Він особливо не чекав свята. Але коли йому сказали, що до нього завітає Святий Миколай двічі бігав на околицю села подивитися, чи не йдуть гості.

Миколай приніс радіокеровану машину. Діма з технікою на ти. Тато був механізатор, вчив сина всьому, що вмів сам. З війни Володимир Григориця не повернувся. Відтоді Дмитро дуже подорослішав. А останній місяць не посміхається взагалі, каже бабуся. Мама занедужала на грип і померла від пневмонії.

Бабуся нині оформлює опікунство над онуком. В тісній сільській хаті Дама опановує керування машиною. А згодом зізнається, хотів таку , бо до війни тато деколи балував його радіокерованими автівками.

У спілці ветеранів АТО обдзвонили більше трьох сотень дітей, аби ті замовили саму ту річ про, про яку мріють. А потім бійці самі допомагали пакувати подарунки.

Олена одна з помічниць Миколая, яка випитувала, який сюрприз був би найбажанішим. Вона сама місяць, як втратила чоловіка під Павлополем і залишилася сама з двома синами. Каже цей святковий проект не дає їй занепадати духом.

"Розмовляючи з жінками, з родинами, багато хто впав духом. Але життя продовжується, діти не повинні страждати, ми повинні дати їм життя і радість", - каже Олена.

Малеча з замовленнями не барилася. А от деякі підлітків жінок приголомшили.

"Ні одна дитина не замовила планшет, телефон. Один хлопець замовив моющий засіб, це було дуже боляче, він сказав - це щоб мамі легше було", - розповідає жінка.

Спілці ветеранів АТО розіслати подарунки безкоштовно взялася одна з компаній перевізників. Але у списку є населені пункти, куди і дороги нормальної не має, саме туди і вирушили Святий Миколай.

Ось і зараз у віддаленому селі чекає семирічний хлопчик і дуже хоче отримати у подарунок іграшковий хокей.

Вже другий новий рік родина не буде за столом у звичайному складі - мама і троє дітей. Старший брат Іллі, якому ледве виповнився 21 рік Олексій Герега загинув, як герой, так сказав мамі командир. В його кімнаті майже все залишилося, як при житті, тільки весь час горить лампада і побільшало нагород, посмертно. Пані Олена і досі не може оговтатися від пережитого.

Тому вона старається тримати себе в руках. Менший син допомагає їй пережити втрату старшого. Тим часом грати в хокей сходяться сусідські хлопці. Ілля у запалі від перемоги радіє і його мама теж починає посміхатися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація