Viasat виходить зі складу Асоціації "Телекомунікаційна палата України"

Viasat виходить зі складу Асоціації "Телекомунікаційна палата України"

Фото: pixabay.com

Подальше співробітництво здійснюватиметься поза формальним членством в організації. 

Viasat повідомляє про вихід зі складу Асоціації "Телекомунікаційна палата України".

Вступ нашої компанії до Асоціації був продиктований прихильністю до декларованих  нею принципів, а саме: "сприяння розвитку в Україні сфери телекомунікацій, програмних послуг,  виробництва обладнання та представництва і захисту загальних інтересів своїх членів" (цитата з офіційного сайту Асоціації).

Ми всіляко вітаємо та підтримуємо прагнення до впровадження європейської практики, зокрема, технологічної конвергентності, боротьби з піратством, єдиних умов на ринку для всіх провайдерів, а також зміцнення інформаційної безпеки країни. 

На жаль, останнім часом  діяльність Асоціації, окремі публічні заяви її керівників свідчать про лобіювання інтересів окремих гравців на ринку платного телебачення (зокрема в питанні, що стосується законопроекту № 3504 про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги (УПП), а не галузі в цілому, що прямо суперечить нашим поглядам та бізнес пріоритетам. Позиція, яку наразі підтримує Асоціація, може завдати шкоди нашим інтересам та відносинам нашої компанії з іншими суб'єктами ринку.

Viasat відкритий до співробітництва з профільними асоціаціями, іншими учасниками ринку телебачення та телекоммунікацій та громадськими організаціями.   Наше співробітництво з Асоціацією та її учасниками надалі відбуватимуться в форматі поза формальним членством в Асоціації.  Маємо надію, що позиція Асоціації згодом зміниться таким чином, щоб надавати рівну міру підтримки всім її учасникам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація