Viasat закликає користуватися послугами офіційних провайдерів та перешкоджати розвитку піратства в Україні

Viasat закликає користуватися послугами офіційних провайдерів та перешкоджати розвитку піратства в Україні

Фото: unsplash.com

Культура легального споживання контенту, як і будь-якого іншого продукту, давно впроваджена в європейських країнах і слугує важливим стимулом для розвитку телевізійних ринків.

Слідуючи європейському прикладу, українське телебачення теж активно впроваджує міри, націлені на сприяння розвитку якісного телебачення в Україні. Одним із таких кроків стало кодування супутникового телевізійного сигналу, яке є важливим інструментом у боротьбі із нелегальним використанням та розповсюдженням телевізійного контенту без дозволу його правовласників. 

За експертними підрахунками Viasat, станом на сьогодні більше 1,000,000 абонентів супутникового телебачення в Україні продовжують використовувати піратські сервіси для отримання безкоштовного доступу до перегляду вітчизняних телеканалів на супутнику, або так званий кардшарінг.

Він є ненадійним способом перегляду ТБ, адже провайдери-пірати не мають договорів із правовласниками, згідно яким вони могли б транслювати канали на законних підставах, а тому, фактично, вони крадуть телевізійний супутниковий сигнал та пропонують його абонентам за гроші. При цьому, абоненти можуть не підозрювати, що користуються послугами шахраїв.  Таким чином, пірати наражають абонентів на ризик у будь-який момент залишитись без доступу до телебачення у випадку їх виявлення та відключення правовласниками, а себе – на перспективу бути притягненими до кримінальної відповідальності за скоєне правопорушення.

Після кодування супутникового сигналу 23-х телеканалів провідних українських медіагруп, яке відбулось 29 січня 2020 року та суттєво зменшило можливості піратів, держава разом з медігрупами та супутниковими операторами розпочала новий етап активної боротьби з кардшаринговими та іншими нелегальними сервісами безоплатного доступу до закодованого супутникового сигналу.

Наразі, на різних рівнях розробляються та впроваджуються відповідні дії. Так, вже найближчими тижнями офіційний оператор супутникового телебачення Viasat закриє систему кодування NDS, яка не відповідає новітнім стандартам безпеки супутникового мовлення. Відповідно, глядачі, які користуються послугами піратських сервісів та отримують доступ до телебачення шляхом "зламу" кодування, залишаться без доступу до більшості телеканалів. Нова система кодування супутникового сигналу Verimatrix є значно надійнішою та прогресивнішою, а тому не піддається розкодуванню нелегальними тюнерами, що не мають відповідного функціоналу.

"Для того, аби вчасно забезпечити своїх абонентів необхідними тюнерами, Viasat провів заміну старого обладнання на тюнери нових моделей, що підтримують систему кодування Verimatrix, а тому усі вони у повній мірі можуть насолоджуватись переглядом улюблених телепродуктів, не переживаючи про раптове відключення. Ми сподіваємось, що завдяки спільним зусиллям усіх учасників телевізійного ринку, і у першу чергу – абонентів, які свідомо обиратимуть легальне, піратське телебачення зникне як явище, і відбудеться це вже у найближчому майбутньому", − прокоментував Антон Юр’єв, директор з продажів Viasat.

Вкотре хочемо звернути увагу, що для того, аби отримати легальний доступ до закодованих телеканалів, абонентам необхідно підключитись до послуг офіційного провайдера супутникового телебачення та встановити тюнер із підтримкою системи кодування Verimatrix – такі тюнери містять маркування "УТБ".

Дізнатись більше про те, як підключитись до офіційного супутникового оператора, можливо у Центрі інформаційної підтримки Viasat за телефонами 068/050/093 170 82 82.

Повʼязані теми:

Наступна публікація