Вибачення перед живими та полеглими: українські "кіборги" записали відеозвернення до Apple

Вибачення перед живими та полеглими: українські "кіборги" записали відеозвернення до Apple

Вибачення перед живими та полеглими: українські "кіборги" записали відеозвернення до Apple

Ваша компанія підтримує пропаганду РФ у війні проти Україні: українські військові вимагають вибачень від американської компанії.

Українські військові, які 242 дні ціною власних життів захищали Донецький аеропорт, переконані, що Apple, яка використала у своєму рекламному ролику нових "розумних" годинників Apple Watch словосполучення "російський кіборг", свідомо чи несвідомо підтримує пропаганду Росії у війні проти України.

Чоловіка на рекламному відео Apple звати Дмитро Ігнатов, він - професійний плавець, спортивний телеведучий, що втратив ногу після травми, отриманої в армії.

Він озвучив російською мовою власну частину листа до копанії.

Послання починаєтсья словами: "Вам пише кіборг із Росії".

Українські користувачі Facebook пізніше обурилися тому, що в ролику Apple "кіборгом" назвали росіянина, оскільки цим словом називають лише українських захисників Донецького аеропорту, які протистояли російським військовим та їхнім поплічникам з угрупування "ДНР".

Тому українські "кіборги" зняли відповідне відеозвернення до компанії Apple.

"Дорогий Apple, я – український "кіборг". Я знаю, ви це побачите. Але я не певен, що ви знаєте, чому ваша реклама обурює мене та мою країну… У 2014 році на мою країну напали регулярні війська Російської Федерації і підтримані Росією бойовики. Я пішов її захистити. Вони самі називали мене "кіборгом", бо я виживав настільки довго, що вони не могли у це повірити", – йдеться у відеозверненні.

Нагадали українські "кіборги" і про захист Донецького аеропорту фактично без сну і перепочинку.

Також не оминули вони ще один ролик від Apple, де зняти київський вокзал. Мовляв, вокзал досі функціонує, бо вони його захистили.

"Ми закликаємо до термінового виправлення рекламного відео та письмового вибачення перед "кіборгами" – живими та полеглими, котрі воювали на передовій за нашу з вами демократію проти військ РФ.

З нетерпінням чекаємо на вашу відповідь", – наголосили українські "кіборги" і розвіяли листки із текстом звернення.

Закінчується відео списком із іменами та прізвищами "кіборгів".

Нагадаємо, що під Києвом знімають фільм про Донецький аеропорт. Герої цієї історії - прості солдати, з різних родів військ. 

На зйомки фільму "Кіборги" витратять 48 мільйонів гривень, половину дала держава, половину спонсори. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація