Виборці прикидаються мертвими та їдять бюлетені: головні курйози парламентських перегонів

Виборці прикидаються мертвими та їдять бюлетені: головні курйози парламентських перегонів

Фото: УНІАН

Біля дільниць затримують озброєних людей, подекуди виборцям доводиться голосувати в суцільній темряві.

Виборці з пістолетами, голосування у темряві та бюлетені у каструлі – на дільницях в усій Україні не бракує нестандартних ситуацій. Про це йдеться в Спецвипуску ТСН.

Так, на Кіровоградщині каструлю використали замість сейфу для бюлетенів. Документацію поклали до 20-літрового баняка та опломбували його.

У Дніпрі на одному з округів біля виборчих дільниць влаштували розпродаж солодощів за 5 копійок за пакунок. Продавці безпосередньої агітації не проводили, проте напередодні один з кандидатів обіцяв віддячити виборцям за їхню активність.

У Харкові одразу 14 дільниць перевіряли через повідомлення про "замінування". Голосування там призупинили , але людей не евакуйовували. Вибухотехніки  на кожній  дільниці працювали  приблизно пів години. Вибухівки не знайшли. В Одеській області аналогічна ситуація склалася на 13 дільницях.

Каструля замість сейфу, відкрита агітація та "замінування" – як голосують в регіонах

Каструля замість сейфу, відкрита агітація та "замінування" – як голосують в регіонах

У Рівному на кількох дільницях зникло світло. А приміщення однієї з них – без вікон. Хтось підсвічував собі телефоном, комусь члени комісії простягали в кабінку руку з ліхтариком.

На Житомирщині- 23-річна голова ДВК запізнилась на дільницю. Через це та відкрилась на годину пізніше.

А у Миколаєві та Коростишеві біля дільниць затримали групи озброєних молодиків. Що вони там робили – не пояснили. Під час обшуку в них знайшли пістолети. Усіх забрали до райвідділка. 

У Львові 4 години тривав скандал за участю 94-річної виборниці, під час якого вона навіть встигла заснути. Зрештою бабуся порвала та з'їла свій бюлетень.

 У Києві на дільниці жінка спробувала вдати з себе мертву. Відео опублікували у соцмережах. Як зазначається, вона забула паспорт для голосування, і їй відмовили у видаванні бюлетеню. На відео з місця інциденту видно, як жінка голосно кричить, а потім різко падає на підлогу.

На тлі виборів до парламенту 21 липня в українському сегменті соцмереж набирає популярності фото, де чоловік голосує у кабінці зі спущеними штанами. Юзери переконані, що фото зроблене в Україні і навіть вбачають у діях чоловіка справжній політичний маніфест. Насправді фото зроблене ще в травні та має зовсім іншу історію.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради. Юридична підстава ухвалення такого рішення – від 2016 року не існувало парламентської коаліції.

Через місяць, 20 червня Конституційний суд України визнав оголошення виборів законним. Із відповідним поданням щодо конституційності президентського указу звернулись народні депутати від "Народного фронту". На думку суддів, через внесені до Конституції змін з приводу формування коаліції і відсутності правового регулювання був створений конфлікт між президентом і Верховною Радою. Таким чином, розв'язати суперечності можуть тільки вибори.

Вибори проходитимуть за змішаною системою: половина парламенту обиратиметься за списками, а інша - за мажоритарними округами. У бюлетені з партіями будуть 22 політичні сили. Загалом за депутатське крісло змагатимуться понад п'ять тисяч кандидатів.

Центральна виборча комісія для проведення позачергових виборів у Верховну Раду замовила понад 63 млн бюлетенів. Бюлетені розраховані на 31 мільйон виборців. Їх замовили вдвічі більше, бо кожен виборець отримає по два папери – один для голосування за партію, другий – за мажоритарного кандидата

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація