Вибори-2020 у Кропивницькому: попередні результати голосування, явка та порушення

Вибори-2020 у Кропивницькому: попередні результати голосування, явка та порушення

Фото: УНІАН

У місті була дуже низька явка.

25 жовтня 2020 року у Кропивницькому відбулись вибори міського голови і депутатів ради.

За посаду мера змагалися 10 кандидатів:

  • чинний міський голова Андрій Райкович ("Пропозиція");
  • Ковальова-Алокілі Ольга ("Слуга народу");
  • Ларін Анатолій (ОПЗЖ);
  • Максюта Андрій ("Наш край");
  • Матюнькін/Матюнкін Олег (самовисування);
  • Озерна Ірина ("За майбутнє");
  • Орєшков Геннадій (самовисування);
  • Стрижаков Артем ("Перспектива міста");
  • Цертій Олександр (ВО "Батьківщина");
  • Шамардіна Катерина ("Рідне місто").

Офіційні результати

У ЦВК заявили, що остаточні результати місцевих виборів з'являться максимум у п'ятиденний термін, наразі триває підрахунок голосів.

Результати екзит-полів

На виборах міського голови:

За даними паралельного підрахунку голосів від партії "Пропозиція" чинний міський голова Кропивницького Андрій Райкович лідирує на виборах мера — за нього проголосувало 53,24% виборців. За даними ЗМІ, Андрій Райкович набирає 49,2%. На другому місці, за даними ЗМІ, Артем Стрижаков — 24,9%. Третій — Анатолій Ларін з 8,0%. Далій йде Ольга Ковальова-Алокілі— 6,9%.

На виборах до міської ради:

"Пропозиція" також здобуває перемогу і на виборах до міськради, набравши 16,39% голосів, такі дані від самої партії. За даними ж ЗМІ, партія "Пропозиція" має 26,9%. Слідом іде партія "Перспектива міста" із показниками 18,8%. "Слуга народу" має 11,4%, ОПЗЖ — 9,7%, "Європейська Солідарність" — 8,4%, а "Батьківщина" — 7%.

Явка виборців

25 жовтня проголосувати у Кропивницькому прийшли 29% виборців (дані кандидата на посаду мера Цертія Олександра), а в Кіровоградській області — 35,29% (офіційні дані ЦВК).

Інформація про порушення

До поліції області у день виборів надійшло 104 повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом. За двома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 158-1 КК України. На одній із виборчих дільниць було виявлено бюлетені з неправильним списком кандидатів, на іншій – після закриття дільниці та підрахунку бюлетенів члени комісії виявили недостачу 10 незаповнених бланків. Правоохоронці з’ясовують усі обставини подій. 

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Такої низької явки на виборах в історії країни ще не було. За останніми даними ЦВК, проголосували за місцеву владу лише 36,88% виборців. Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування, чому люди не пішли на вибори

Вибори 2020: гучні перемоги та найкурйозніші фіаско

Вибори 2020: гучні перемоги та найкурйозніші фіаско

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація