Вибори без погонів: Миколаївські десантники заявили, що армія поза політикою

Вибори без погонів: Миколаївські десантники заявили, що армія поза політикою

Фото: УНІАН

Армійці закликають братів за зброєю не брати участі в передвиборчій агітації у військовій формі.

79 окрема десантно-штурмова бригада з міста Миколаїв заявляє, що військові не мають втручатися у політику чи передвиборчу агітацію. Про це військові написали на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Військовослужбовці десантно-штурмових військ наголошують, що спроби їх залучити до проведення передвиборчих перегонів, відкритої політичної агітації не припиняються.

"Деякі військовослужбовці, висловлюючи свої особисті погляди, видають їх за загальну думку особового складу ДШВ. Це відкрита маніпуляція. Вкотре підкреслюємо і нагадуємо, що військовослужбовці Збройних Сил України не залучаються до агітації за будь-якого кандидата, не роблять жодних політичних заяв, не знімають відеороликів на політичну тематику", - заявляють десантники.

За словами військових, захисникам України, перебуваючи на військовій службі, під час виконання поставлених завдань, у формі і у службовий час неприпустимо робити будь-які гучні політичні заяви, проголошувати лозунги чи проводити політичну агітацію будь-яким шляхом.

"Факти участі військовослужбовців у проведенні передвиборчої агітації є неприйнятними. Такі випадки фіксуються і стають предметом перевірок з метою з’ясування всіх обставин. Хочеш виголосити промову? Зніми погони! Збройні Сили України залишаються поза політикою!" – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 22 січня на з'їзді "Форум єднання", де Юлія Тимошенко оголосила про намір балотуватися на пост президента України, були чоловіки у військовій формі. Вони були з різних підрозділів та формувань. Чоловіки вишли на сцену з Тимошенко і публічно висловили їй підтримку. Пізніше, їхні колеги засудили такий вчинок.

Вибори на фронті: кого бачать президентом України наші захисники

Вибори на фронті: кого бачать президентом України наші захисники

Повʼязані теми:

Наступна публікація