Вибори президента-2019. Результати голосування в головних екзит-полах

Вибори президента-2019. Результати голосування в головних екзит-полах

Фото: УНІАН

Володимир Зеленський набрав понад 70% голосів.

За даними екзит-полів ТСН та фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології, у другому турі виборів Володимир Зеленський набрав 70% голосів, Петро Порошенко – понад 25%.

За результатами екзит-полу ТСН, Зеленський  набрав 72,7%, а його опонент Петро Порошенко - 27,3% голосів виборців.

Володимир Зеленський переміг в усіх регіонах. На Сході за його кандидатуру віддали 88,1% (Петро Порошенко - 11,9%), на Півдні - 85,6% (Порошенко - 14,4%), Півночі - 74,6% (Порошенко - 25,4%), Центрі - 78,8% (Порошенко - 21,2%), Захід - 52% (Порошенко - 48%), Київ - 59,5% (Порошенко - 40,5%).

Фото: ТСН.ua

Екзит-пол ТСН проведений 21.04.2019 дослідницькими компаніями Kantar TNS та Info Sapiens на замовлення каналу 1+1. Опитано близько 20 тисяч респондентів від 18 років на виході з 600 виборчих дільниць на всій території України (крім спеціальних, закордонних дільниць та окупованих територій). Методика: особисте інтерв’ю. Теоретична похибка вибірки становить не більше 0,7%. Методологія дослідження розроблялася згідно міжнародних стандартів проведення екзит-полів, з урахуванням багаторічного досвіду працівників обох компаній у проведенні екзит-полів під час попередніх виборів в Україні.

Національний екзит-пол проведений фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київський міжнародний інститут соціології показав наступні результати: кандидат у президенти Володимир Зеленський набрав 73,2% голосів, його опонент Петро Порошенко отримав 25,3%. Близько 1,5% виборців зіпсували бюлетень або викреслили обох кандидатів.

Фото: ТСН.ua

Зеленський переміг Порошенка у всіх регіонах України: на Заході - 57,0% на 41,3%, у Центрі - 70,3% на 28%, на Сході - 87,7% на 11,2%, а на Півдні - 85,4% на 13,4%. 

Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць). Теоретично вибірка репрезентативна для України в цілому, для всіх тих дільниць, на яких відбулися вибори. Опитано 13 686 респондентів на 300 виборчих дільницях. Застосовувалася методика "таємного голосування". Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Оголошено перші дані екзит-полу ТСН

Оголошено перші дані екзит-полу ТСН

Повʼязані теми:

Наступна публікація