Вибух на заводі у Дніпрі: рятувальникам довелося гасити пожежу з великими труднощами

Керівництво ДСНС не пускали на територію підприємства.

Потужний спалах у нічному небі, поштовх наче землетрус, в оселях захиталися люстри  - вибух на заводі ввечері 28 жовтня налякав жителів Дніпра. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН Ольга Павловська.

Близько десятої вечора велике зарево побачили у промисловій зоні. Одразу потому почалася сильна пожежа на території нового олійноекстракційного заводу "Потоки". Вибух був такої сили, що рознесло дах та стіни залізобетонної будівлі. 

За попередніми даними, загиблих та постраждалих немає. 

Одразу потому загорілися склади із сировиною на площі понад двісті квадратних метрів. Втім, рятувальникам довелося працювати із неабиякими труднощами. Адже на територію підприємства пропустили лише пожежних. Керівництву ДСНС пройти не дозволили, тож хіба в телефонному режимі фахівці намагалися встановити, що саме сталося. 

"Могла бути пилоповітряна суміш. Могла бути газоповітряна суміш. Може, у них балони з пропаном. І те, і інше вибухає з великою силою. Сильніше, ніж тротил вибухає", – сказав  Олександр Шевченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Олейноекстракційний завод відкрили рік тому. Влітку цього року власник заявив, що на додачу запрацює електростанція на біопаливі. Пуски були заплановані саме на осінь. Електростанція, за оголошеним планом, мала переробляти близько 350 тонн лузги на добу. Вона мала стати найпотужнішою в Україні електростанцією на біопаливі.

Водночас жителі району виходили на акції протесту із скаргами на забруднення повітря. 

Що саме вибухнуло та які наслідки для довкілля, нині встановлюють експерти та правоохоронці.

Нагадаємо, 17 жовтня у Клевані Рівненської області на хімічному підприємстві стався вибух, після чого почалася пожежа. Прибувши на місце події, рятувальники з'ясували, що вибух стався у приміщенні з миття використаних банок з-під фарби, яке стоїть окремо. На гасіння пожежі відразу подали два стволи: один на ліквідацію осередку загоряння, інший – на охолодження поруч розташованих будівель. За 40 хвилин пожежу вдалося локалізувати, а ще за майже 40 – повністю загасити. 

Потужний вибух пролунав на заводі у Дніпрі і спричинив пожежу

Потужний вибух пролунав на заводі у Дніпрі і спричинив пожежу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація