Вибух у будинку в Кривому Розі його жителі сприйняли за землетрус

Вибух у будинку в Кривому Розі його жителі сприйняли за землетрус

Вибух у будинку в Кривому Розі його жителі сприйняли за землетрус

Фото: Первый Криворожский

Люди шоковані тим, що сталося, та підраховують власні збитки.

Дві квартири знищені вщент і ще п’ять пошкоджені внаслідок вибуху в багатоповерхівці у Кривому Розі. Очевидці кажуть, що двері та стіни цілого поверху розліталися, немов паперові, а весь будинок у буквальному розумінні здригнувся, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Дуже великий гуркіт, дуже! Неначе бомбу підірвали! Страшно стало", - зізнаються місцеві мешканці. Пані Алла щойно заснула, як на неї впала стіна. "Подумала – землетрус. Я навіть не бачила, все було в тумані", - каже жінка, котра дивується тому, що могла загинути і дивом лишилася живою. У стовпі пилу її з-під завалів діставав ошелешений чоловік. "Прокинувся від того, що вдарило, дружина кричить, дим скрізь від пилу", - розповів він. Стіни, меблі та навіть залізні двері розкидало поверхом, бо такої сили був вибух.

Троє людей постраждало під час потужного вибуху у багатоповерхівці Кривого Рогу

Троє людей постраждало під час потужного вибуху у багатоповерхівці Кривого Рогу

Жителі ледве стримують сльози, бо втрати величезні. "Квартири нема", - констатує одна з пенсіонерок. Епіцентр вибуху був у квартирі на восьмому поверсі, де жив одинак, який ні з ким не спілкувався. Що стало причиною вибуху, він сам розказати не може, бо постраждав найбільше – 35-річний чоловік із опіками нині в реанімації. Квартиру він замешкав у лютому і запам’ятався своєю пристрастю до спиртного. "Тихий, спокійний, але любитель випити. Продавав усе з квартири, ходив пив, і ось таке зробив", - каже управителька будинку Людмила Майстрій.

Технічний директор компанії "Криворіжгаз" версію про витік побутового газу спростовує, бо до квартири паливо просто не подавали – відрізали за борги. "У 2016 році відімкнена, запаху газу ніхто не чув. Якби було стільки газу, запах чутно було б на весь будинок", - пояснив Анатолій Пономаренко. Експерти лише припускають, що ж іще могло спричинити такі наслідки – балон із пальним або інша вибухова речовина. "Говорити, що спричинило, ми зараз достовірно не можемо", - визнає речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ольга Кузнецова.

Поки у зруйнованих оселях вручну розбирають завали, люди намагаються врятувати бодай якесь майно – консервацію, каструлі, інший домашній крам. Збитки підраховують разом з чиновниками, котрі обіцяють допомогу з бюджету. "Якщо були розвалені стіни, якщо була пошкоджена побутова техніка, то матеріальна допомога буде виділена", - пообіцяла начальник районного управління соціального захисту Оксана Каретіна. Жителям зруйнованих осель надали гуртожиток, вони ще зможуть повернутися до своїх квартир після ремонту, принаймні на це є підстави сподіватися за першими результатами обстеження. "Конструктивні елементи цілі. Поки візуальний огляд – цілі. Далі буде експертиза", - пояснив директор управляючої компанії В'ячеслав Сільвестров.

Скільки часу знадобиться на відновлення зруйнованих осель, будівельники лише підраховують. Родинам, що через одного сусіда лишились без житла, сподіватися можна хіба на допомогу, адже отримати компенсацію від винуватця – шанси нульові. Її просто нема з чого платити.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація