Вибух у Фастові: який зараз має вигляд квартира, де сталася трагедія

Місто попрощалося з однією з жертв вибуху.

У Фастові тривають роботи з розбору завалів у будинку, у якому днями трапився вибух. Кореспондент ТСН побував у квартирі, у якій і сталася детонація. Приміщення залишилось без стін, які винесло силою вибухової хвилі.

Сьогодні поховали одну з загиблих від вибуху – 22-річну Сніжану Дем’яненко. Провести її в останню путь прийшли близько сотні містян. З другим загиблим, в квартирі якого  стався вибух, прощатимуться у понеділок, 17 грудня. Ця неділя, 16 грудня, у Фастові була оголошена днем трауру.

Прощання зі Сніжаною Дем'яненко / Фото: Фото Антон Страшко/ТСН
Прощання зі Сніжаною Дем'яненко / Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Тим часом міськрада на позачерговій сесії ухвалила рішення про одноразову матеріальну допомогу мешканцям постраждалих квартир. На кожну з 30 постраждалих квартир виділять по 35 тисяч гривень – на закупівлю необхідного майна, яке було втрачене. По 5 тисяч обіцяють надати вже у понеділок і решту протягом тижня. Згодом комісія має визначити суми збитків фастівчан – і тоді звернуться до уряду з проханням про виділення компенсацій за втрачене житло.

Комунальники вже підключили більшу частину будинку, за виключенням двох під’їздів, до електромережі. Побиті вікна обіцяють поремонтувати за рахунок ЖЕКу.

Нагадаємо, 14 грудня у Київській області у п’ятиповерхівці Фастова прогримів потужний вибух близько 9-ї години ранку. Через вибух обвалилися три верхні поверхи. Пізно ввечері, під час пошукових робіт, рятувальники дістали тіла двох загиблих з-під завалів будинку. Один з них - чоловік, в квартирі якого і стався вибух.

Офіційно причину вибуху не назвали - тривають експертизи. Попередньо припускали, що це міг бути вибух газу. Проте місцеві мешканці у це не вірять. Кажуть, у горезвісній квартирі мешкав учасник бойових дій на Сході, який не раз непокоїв сусідів гучними гулянками та агресивними витівками.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

У Фастові внаслідок вибуху загинуло двоє осіб

У Фастові внаслідок вибуху загинуло двоє осіб

Повʼязані теми:

Наступна публікація