Вибухи боєприпасів в Ічні. У військовій прокуратурі назвали причину

Вибухи боєприпасів в Ічні. У військовій прокуратурі назвали причину

Фото: Reuters

Нині триває комплексна експертиза, за результатами якої ухвалять процесуальне рішення.

Причиною пожежі та вибухів на військовому арсеналі біля Ічні у Чернігівській області стала диверсійна діяльність невстановлених осіб, які проникли на технічну територію.

Про це з посиланням на військового прокурора Центрального регіону Григорія Рябенка пише УНН.

"Зараз уже можна сказати про те, що причиною вибухів (на арсеналі в Ічні – прим.ред.) є диверсійна діяльність із фізичним проникненням на технічну територію 6-го арсеналу осіб, які підлягають встановленню під час досудового розслідування", – заявив він.

За словами Рябенка, нині триває комплексна судова експертиза, яка проводиться Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз.

На Чернігівщині зайнявся арсенал з боєприпасами

На Чернігівщині зайнявся арсенал з боєприпасами

"Там поставлені питання, які стосуються і військової, і технічної, і балістичної складових. Це дуже важлива експертиза. За результатами цієї експертизи буде ухвалюватися процесуальне рішення", – додав військовий прокурор.

Нагадаємо, 9 жовтня, о 03:40 у ДСНС надійшла інформація про те, що на території військового 6-го арсеналу Міноборони біля Дружби і Августовки Ічнянського району на Чернігівщині виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З 16-кілометрової зони можливого ураження (Ічня та 30 прилеглих сіл) евакуювали понад 12,5 тисячі осіб.

Найбільш ймовірна причина вибухів на військових складах - диверсія. Так вважають в Генштабі та СБУ. Аргументують, що майже одночасно вибухи прогриміли в чотирьох різних місцях арсеналу.

За кілька днів до вибухів у населених пунктах поблизу складів виникли перебої з мобільним зв'язком. А на українсько-російському кордоні помітили спецавтомобілі, які, ймовірно, перевозили російські безпілотники.

Повʼязані теми:

Наступна публікація