Вибухи на Шрі-Ланці. МЗС дало поради українцям, які перебувають на острові

Вибухи на Шрі-Ланці. МЗС дало поради українцям, які перебувають на острові

Фото: Associated Press

На теракти також відреагував прем'є-міністр України Володимир Гройсман.

Міністерство закордонних справ України після серії вибухів оприлюднило рекомендації для українців, які перебувають на Шрі-Ланці.

Про це повідомили у департаменті консульського зв’язку МЗС.

Громадянам України, які перебувають в Шрі-Ланці, рекомендують бути пильними, уважно стежити за новинами і рекомендаціями місцевих органів влади, уникати місць масового скупчення людей і уважно відстежувати подальший розвиток ситуації в країні.

"При плануванні поїздок до Шрі-Ланки рекомендуємо відстежувати повідомлення компетентних органів країни. Рекомендуємо постійно мати при собі документи, які посвідчують особу та підтверджують законність перебування в Шрі-Ланці, а також неухильно виконувати законні вимоги та вказівки представників місцевих правоохоронних органів та військових", – заявили в МЗС.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман теж коротко прокоментував трагічні події у Шрі-Ланці. Він висловив співчуття родинам загиблих та постраждалим.

"Жахлива трагедія сталась у Шрі-Ланці. Щирі співчуття родинам та близьким постраждалих. Всім пораненим - швидкого одужання", – йдеться в дописі на Twitter-сторінці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час святкування католицького Великодня у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. У країні ввели комендантську годину. Поліція і військові посилено патрулюють всю територію острова. На думку поліції, вибухи могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath.

Кількість жертв серії вибухів, які прогриміли в неділю, 21 квітня, на Шрі-Ланці перевищила 200 осіб. Серед загиблих є громадяни США, Великої Британії і Нідерландів.

Криваві теракти на Шрі-Ланці: трапився восьмий вибух за добу

Криваві теракти на Шрі-Ланці: трапився восьмий вибух за добу

Повʼязані теми:

Наступна публікація