Вибухи на військових складах біля Ічні: на кордоні посилили заходи безпеки

Вибухи на військових складах біля Ічні: на кордоні посилили заходи безпеки

Фото: Держприкордонслужба України

До прикордонних нарядів залучені кінологи зі службовими собаками.

Державна прикордонна служба посилила заходи безпеки на українському кордоні через вибухи на технічній території військової частини поблизу селища Дружба у Чернігівській області.

Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

"Збільшено склад змін прикордонних нарядів у пунктах пропуску на цьому напрямку, при цьому задіяні кінологи зі службовими собаками, натренованими на пошук зброї та боєприпасів. Ретельно здійснюється оглядова робота транспортних засобів, що слідують через державний кордон", - йдеться у повідомленні.

Шостий арсенал зброї біля Ічні минулого року визнали небезпечним

Шостий арсенал зброї біля Ічні минулого року визнали небезпечним

Також зазначається, що було збільшено кількість прикордонних нарядів на "зеленій" ділянці кордону.

"Державна прикордонна служба створила ситуаційні групи, які тісно взаємодіють з усіма відповідними відомствами та органами місцевої влади. У готовність до дій приведені резерви відомства, в тому числі техніка, що може бути задіяна у разі необхідності", - додали у відомстві.

Наразі працівники Нацполіції патрулюють населені пункти, під охорону взяті об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, інформація про вибухи надійшла 9 жовтня о пів на четверту ранку. Вибухи сталися на військовому 6-му арсеналі на технічній території, на складах зберігається орієнтовно 88 тис. тонн боєприпасів. На місці працюють надзвичайники, військові, правоохоронці. Масово евакуйовують людей в радіусі 16 кілометрів. Перекриті три дороги державного значення та авіапростір в радіусі 30 кілометрів. На території всієї Чернігівщини, особливо на кордоні, посилені заходи безпеки. 

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби, яке спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці) Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація